Šport > Nogomet
133 ogledov

V četrtfinalu ponovitev lanskega finala

juventus gianluigi buffon Epa
Med osmerico najboljših se bosta znova udarila lanska finalista lige prvakov.

"V lanskem finalu je zmagala boljša ekipa. Da bi vzpostavili ravnotežje, moramo izkoristiti naše kvalitete. Vseeno nismo bili tako slabi, nismo si zaslužili takšnega poraza. Sreča se vam nasmehne, ali pa ne. Nam takrat ni pomagala," je pred novim obračunum z madridskim Realom dejal vratar Juventusa Gianluigi Buffon. Španci so v finalu slavili s 4:1.

"Real Madrid je boljši kot Juventus. Tega ne govorim jaz, na to kaže zgodovina, osvojene lovorike in številke. Osvojitev lige prvakov so težko uresničljve sanje. Lahko igramo proti Realu, a je ta v preteklosti pokazal, tako je tudi v zadnjih letih, da imajo nekaj posebnega, drugačnega," pred torkovim obračunom v Torinu razmišlja Buffon.

Italijanski vratar vseeno ne meni, da je Real nepremagljiv: "Ne, to ni noben klub. Jih je pa zelo komplicirano premagati. Morda so favoriti, a možnosti so 50:50. Moramo biti ambiciozni, obstaja zgodovina in sedanjost, vendar je Juve prav tako velik klub, ki zna osvajati naslove."

Na koncu je Gigi spregovoril še o Cristianu Ronaldu: "Neizmerno ga občudujem. Postaja vedno boljši. Ve, kaj želi in je zelo pragmatičen, pokazal je tudi, da je inteligenten. Zamenjal je položaj, troši manj energije kot prej, a je smrtonosen. Ko je pred golom, je pravi ubijalec.V tem je podoben Davidu Trezeguetu. Imel sem to srečo, da sem v karieri igral proti brazilskemu Ronaldu, proti Ibrahimoviću, Cristiano Ronaldo pa podira rekord za rekordom. Ima moje polno občudovanje." Portugalec je sicer v lanskem finalu zabil dva zadetka

"Lepo je, da tako govorijo o nas, to pomeni, da nas spoštujejo. A tudi mi čutimo spoštovanje do Juventus, to je odlično moštvo z izjemnimi igralci," je je na Buffonove komplimente odzval vezist Reala Luka Modrić in dodal: "Izkušnje so zelo pomembne, zelo pomembno pa bo tudi to, kdo bo storil manj napak. Pomerili se bosta dve veliki ekipi. Trener Zidane nam bo povedal, kako moramo na najboljši način pristopiti k tej tekmi."

Drugo torkovo tekmo bosta v Andaluziji odigrala Sevila in Bayern. Nemci veljajo za velike favorite, a se je proti zasedbi z juga Pirenejskega polotoka v osmini finala že opekel tudi Manchester United.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice