Šport > Nogomet
794 ogledov

Ponovitev finala in angleški derbi

Liga prvakov žreb četrtfinale Epa
V švicarskem Nyonu se je odvil žreb četrtfinala Lige prvakov.

V konkurenci za evropski naslov so ostali trije španski (Real Madrid, Barcelona, Sevilla), dva angleška (Manchester City, Liverpool), dva italijanska (Juventus, AS Roma) in en nemški klub (Bayern München). Žreb je bil povsem odprt, brez nosilcev, srečala sta se lahko tudi kluba iz iste države.

In prav to se je tudi zgodilo. Za vstop med četverico najboljših se bosta namreč udarila Liverpool in Manchester City, prva tekma bo odigrana na Anfieldu. Direktor Manchester Cityja Txiki Begiristain je bil kratek: "Poznamo se zelo dobro, so dobra napadalna ekipa. Tekmi bosta izjemni." Liverpoolov trener Jürgen Klopp je žreb pospremil z naslednjimi besedami: "Proti Cityju smo v domači ligi enkrat izgubili in enkrat zmagali. Ne mislijo, da je najboljši možni tekmec Liverpool. To je za nas znak, da smo močni." 

Prve tekme bodo na sporedu 3. in 4. aprila, povratne pa 10. in 11. aprila.

Aktualni prvak Real Madrid se bo srečal z Juventusom, Torinčane je lani porazil v finalu. Direktor Real Madrida Emilio Butragueno je dejal: "Juventus je igral proti Tottenhamu, ki ima izjemne rezultate. Bil je superioren. Kljub temu so Italijani prišli naprej. Imajo zmagovalno miselnost." Nekdanji zvezdnik stare dame Pavel Nedved je prepričan, da lanski finale na igralce ne bo imel vpliva. "To bo drugačna tekma, igramo 180 minut. Lahko jim povzročimo težave, čeprav vemo, da jih bomo imeli tudi mi."

Liga Evropa žreb četrtfinale Liga Evropa Šport Oblak in Kampl dobila tekmece

Lažje delo čaka Bayern in Barcelono, Bavarci se bodo pomerili s Sevillo, Katalonci pa z Romo.  Nekdanji kapetan Rome Francesco Totti je pred obračunom proti Barceloni dejal: "Četrtfinalni obračun proti Barceloni - tekmi ne bosta šli v pozabo." Športni direktor Italijanov Monchi ga je dopolnil: "Ne moremo reči, da smo posebej zadovoljni z žrebom."

Polfinalni obračuni bodo na sporedu 24. in 25. aprila ter 1. in 2. maja. Finale bo 26. maja v Kijevu.

V imenu Bayerna je žreb pokomentiral vratar Sven Ulreich: "Žreb bi lahko bil težji. Toda Sevilla je že sijala v Evropi, trikrat je osvojila Ligo Evropa. Moramo biti osredotočeni, ko bomo igrali v gosteh, delo moramo dokončati doma." Športni direktor Seville Oscar Arias pa je dejal: "Žreb je zelo zahteven. Soočili se bomo z enim od zgodovinsko najpomembnejših klubov v evropskem nogometu. Toda pripravljeni smo."

Liga prvakov (četrtfinale):

Barcelona - AS Roma
Sevilla - Bayern München
Juventus -  Real Madrid
Liverpool - Manchester City

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice