Šport > Nogomet
610 ogledov

Sevilla izločila rdeče vrage

Steven N'Zonzi Epa
Po tekmah v Manchestru in Rimu znana še dva udeleženca četrtfinala.

Na Old Traffordu sta se pomerila Manchester United in Sevilla. Slednja je na prvi tekmi v Andaluziji prevladovala, a je bila neučinkovita, dvoboj se je končal brez zadetkov. Tokrat so po pričakovanjih tekmo bolje odprli rdeči vragi, že kmalu po prvem sodnikovem pisku je na robu kazenskega prostora do strela prišel Romelu Lukaku, a meril previsoko.

Precej bližje zadetku so bili nato gostje. V deveti minuti so imeli na voljo kot, na prvi vratnici pa je do strela z glavo prišel Joaquín Correa, vendar za las ustrelil preko prečke. Andaluzijci so se povsem otresli pritiska in bili podjetnejši. Correa je ob strelu zadel Erica Baillyja, Luis Muriel pa je ob poizkusu slabo zadel žogo, ki je zletela visoko čez vrata, enak izkupiček pa je Sevilla iztržila še ob strelu Franca Vázqueza.

V 27. minuti je po lepi akciji do novega poizkusa z vrha šestnajsterca prišel Muriel, ki pa je z leve strani meril v dolgi kot, a zgrešil celotna vrata. Dve minuti kasneje po dolgi podaji Lukaku ni uspel ustaviti žoge, v nasprotnem primeru bi se sam znašel iz oči v oči z vratarjem Sergiom Ricom. Muriel je v 33. minuti naposled ustrelil tudi na gol, a je njegov slaboten udarec David De Gea zlahka pobral. Sledil je še en nenatančen poizkus Everja Banege.

Prenose tekem lige prvakov si lahko ogledate na televiziji Sport Klub.

V 38. minuti so domači prišli do najlepše priložnosti v prvem polčasu. Po dvojni podaji z Alexisom Sanchezom je v kazenskem prostoru gostov do neoviranega strela prišel Marouane Fellaini, a se je z dobro obrambo izkazal Rico, ki je žogo, ta je letela v njegov bližnji kot, odbil v kot.

V 48. minuti so imeli priložnost znova Španci, po hitrem protinapadu je žogo na desetih metrih sprejel Correa, a to storil slabo, s tem pa izgubil nekaj dragocenega časa, v zadnjem hipu pa mu je okroglo usnje z noge izbil Bailly. Na drugi strani je po podaji Lukakuja v šestnajstercu sprožil Jesse Lingard, Rico pa je s skokom v svojo desno preprečil zadetek. Žoga bi sicer po diagonalnem strelu končala v dolgem kotu njegovih vrat.

Sanchezu so gostje blokirali nevaren strel s 15 metrov, na drugi strani pa je po hitrem protinapadu zmanjkala le natančna podaja pred gol, žoga se je odbila le v kot. Lukaku je poskusil z volejem, a z bližine zadel branilca Clémenta Lengleta. V 71. minuti je od daleč sprožil Paul Pogba, a mimo vrat.

Nato pa je odločilno potezo potegnil trener Andaluzijcev Vincenzo Montella in v 72. minuti igro poslal Wissama Ben Yedderja. Ta je v naslednjih šestih minutah dvakrat zatresel mrežo rdečih vragov. Francoz se je najprej izognil offsidu, se nato v dvoboju ena na ena otresel še Baillyja ter si priboril dovolj prostora za strel, ki je tik ob vratnici premagal De Geo.

Wissam Ben Yedder | Avtor: Epa Epa

Španec je klonil še štiri minute kasneje. Tokrat je Sevilla izvajala kot, na prvi vratnici je bil najvišji Correa, na drugi pa je spretno z glavo reagiral še Ben Yedder. De Gea se je uspel dotakniti žoge, jo potisnil tudi iz gola, a so sodniki pravilno ocenili, da je okroglo usnje že prečkalo golovo črto. To sta bila sedmi in osmi zadetek Francoza na sedmih tekmah v ligi prvakov.

Sevilla bi v naslednjih minutah lahko še povečala prednost, a so strel Ben Yedderja blokirali, Lenglet pa je po kotu z glavo le za las zgrešil želeni cilj. Natančnejši je bil po prekinitvi na drugi strani Lukaku, Belgijec je v 84. minuti zadel za 1:2.

Rdeči vragi so pritiskali, gostom pa se je ob njihovi igri na vse ali nič odpiralo veliko prostora v protinapadih. V 87. minuti je z glavo poizkusil še Marcus Rashford, žoga pa je poletela mimo Ricovega gola. V prvi minuti sodnikovega dodatka je imel Ben Yedder še eno izjemno priložnost.  Pobegnil je domači obrambi, na voljo imel veliko časa, na koncu pa je dvoboj ena na ena dobil De Gea, ki je Francozov strel zaustavil z nogo. Izid se ni več spreminjal, Sevilla pa se je prvič v svoji zgodovini prebila v četrtfinale.

Sinovi volkulje povedli

V Rimu je Roma gostila ukrajinski Šahtar, Italijani pa so na prvi tekmi klonili z 1:2. Za napredovanje so tako Italijani potrebovali vsaj en zadetek, ta pa je pišel na začetku drugega polčasa. Po dolgi podaji Kevina Strootmana se je prepovedanemu položaju izognil Edin Džeko in povsem sam prišel pred gostujočega vratarja ter mu okroglo usnje poslal med nogama za vodstvo sinov volkulje.

Zadetek reprezentanta Bosne in Hercegovine je na koncu zadoščal za preboj Rimljanov med osmerico najboljših v tem tekmovanju.

Edin Džeko | Avtor: Epa Epa

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Manchester United : Sevilla  1:2 (0:0)   /0:0/
Lukaku 84.; Ben Yedder 74., 78.

Roma : Šahtar  1:0 (0:0)   /1:2/
Džeko 52.

/.../ - izida prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice