Šport > Nogomet
617 ogledov

Tepeni navijači: "Z nami so ravnali kot z živalmi"

varnostniki twitter
Po tekmi med Barcelono in Chelseajem je prišlo do incidenta.

Po tekmi med Barcelono in Chelseajem je prišlo pred stadionom Nou Camp do incidentov. Po besedah angleških navijačev so do njih organizirano pristopili policisti in varnostniki in jih začeli pretepati. Poškodovanih naj bi bilo tudi nekaj otrok, privrženci londonskega kluba pa trdijo, da niso z ničemer izzvali takšne reakcije.

Neimenovani navijač modrih je takole opisal situacijo: "Bilo je grozno. Toliko policistov in varnostnikov nisem videl še nikoli, tudi na primer na tekmi v Bakuju, kjer se ne ozirajo toliko na ljudske pravice, ali pa na dvoboju pri Fenerbahčeju ... Pri odhodu s stadiona smo hodili mirno, enako so počeli tudi drugi. Naenkrat so me porinili in izvlekli gumijevke ter palice in začeli mlatiti kot zmešani. Zraven so bili tudi otroci! Sploh niso gledali, kam udarjajo. Povsem vseeno jim je bilo, če bodo udarili dečka ... Poskušal sem jim razložiti, da je otrok na tleh in naj prenehajo. Tip me je pogledal, nato še otroka, pa mojo roko in me nato udaril po njej. Vse imam zatečeno, zelo me boli. Nisem jih želel provocirati, a se niso ustavili. Isti možak se je obrnil k mojemu očetu, ki je poskušal zaščititi ostale otroke in ga trikrat močno udaril po hrbtu." 

"Ni šlo samo za enega pokvarjenega varnostnika, to je bilo organizirano, šlo je za načrtovan napad. Na to so bili pripravljeni, oborožili so se s palicami. Besen sem zaradi tega, otroci bi lahko tudi izgubili življenje. Udarjali so navijače po nogah, ko je kdo od njih padel, so nadaljevali z udarci po hrbtu in glavi. Na tekme hodim sedem let, kaj takšnega pa še nisem doživel. Prosim vas, da vse to sporočite Uefi in Barceloni," je še nadaljeval navijač.

Damir Skomina Sojenje Šport Zvezdnik jasno povedal svoje mišljenje o Skomini Lionel Messi Liga prvakov Šport Messi hitro potopil londonsko barko

"Z navijači Chelseaja so ravnali kot z živalmi. Bili smo zadržani, zamudili smo začetek tekme, pri tem pa so nas tepli z gumijevkami. Nore/grozne scene," pa je razmere opisala ena izmed privrženk londonskega kluba.

Komentarjev 1