Šport > Nogomet
809 ogledov

Messi hitro potopil londonsko barko

Lionel Messi Epa
Bayern kot predzadnji v četrtfinalu, kasneje sledil še uspeh Barcelone proti Chelseaju.

Prva tekma na Stamford Bridgu se je končala z 1:1, Barcelona pa je tako pred povratnim obračunom s Chelseajem veljala za favorita. A le redki so verjetno pričakovali, da bodo Katalonci povedli že na začetku tretje minute. Lionel Messi, ki je svoj prvi zadetek proti Londončanom zabil na prejšnji tekmi, je pobegnil po desni strani gostujočega kazenskega prostora, prejel podajo od Luisa Suareza in sprožil iz težkega kota. Argentinec se je nahajal blizu gol avt črte, okroglo usnje pa je med nogama Thibauta Courtoisa končalo v mreži.

V šesti minuti je s prostega strela z leve strani na prvo vratnico streljal Willian, žoga pa je končala v zunanjem delu mrežie. Sledila sta še dva napada modrih, a je ob obetavnih akcijah zmanjkala zaključna podaja pred gol domačih. V 12. minuti je znova poizkusi Willian, a Marc-André ter Stegen ni imel težjega dela.

Nato pa so znova udarili gostitelji. Londončani so izgubili žogo na sredini igrišča, Messi pa je krenil v protinapad. Preigral je dva igralca, se ustavil na robu šestnajsterca, nato pa z natančno podajo na drugi strani kazenskega prostora našel osamljenega Ousmaneja Dembéléja. Dvajsetletni Francoz je močno streljal in še drugič poslal žogo v mrežo Chelseaja. Dva strela na gol, dva zadetka za domače.

V 28. minuti je prvo obrambo zbral tudi belgijski čuvaj mreže. Andres Iniesta je odlično preigraval, prišel na deset metrov od vrat Chelseaja, nato pa briljantno s peto podal Suarezu, ki pa ni uspel premagati Courtoisa. V zaključku polčasa se je moral ob strelu Marcosa Alonsa izkazati tudi ter Stegen, v nadaljevanju akcije je nevaren poizkus Olivierja Girouda končal v bloku, v najlepšem položaju pa je bil N'Golo Kanté, ki se je prebil skozi domačo obrambo, nato pa nenatančno iskal dolgi kot tekmečevih vrat. Žoga je poletela mimo gola.

V 45. minuti je imel Chelsea prosti strel na dvajsetih metrih, zalet je vzel Alonso, poslal okroglo usnje preko živega zidu, a na njegovo smolo zatresel le zunanji del vratnice. Londončani so na obračunu tako še tretjič zadeli okvir vrat, na prvi tekmi je aluminij dvakrat zatresel Willian.

Tekme lige prvakov si lahko ogledate na televiziji Sport Klub.

Začetek drugega polčasa je poskrbel za precej razburljivih situacij. Najprej je Courtois naredil napako in nenamerno podal do Suareza, a se je nato Belgijec odkupil z obrambo, na drugi strani pa je Alonso v dobrem položaju nekoliko okleval, Dembélé pa mu je v zadnjem hipu izbil žogo. Nato so gostje zahtevali enajstmetrovko, po podaji Williana je Alonso v domačem šestnajstercu stekel za žogo, nato pa padel ob Gerardu Piqueju, ki si je ob zaustavljanju tekmeca pomagal z roko, a po oceni Skomine ne dovolj za najstrožjo kazen. Nogometaši Chelseaja so burno protestirali. Alonso je zapretil tudi v 62. minuti, a mu je tokrat s skokom pod noge zadetek prepečil Pique.

Nato pa je še enkrat udaril Messi. Žogo je sprejel na dvajsetih metrih, stekel v levo mimo gostujočih branilcev, potem pa še drugič na tekmi streljal med nogama belgijskega vratarja za 3:0. To je bil Argentinčev 100. zadetek v ligi prvakov.

Courtois se je kasneje izkazal ob prostem strelu Messija in poizkusu z glavo Paulinha, na drugi strani pa je bil do konca tekme najnevarnejši strel branilca Antonia Rüdigerja. Nemec je po kotu zadel prečko.

Bayern z osmico med osmerico

Nemški prvak Bayern München je v Istanbulu premagali Bešiktaš s 3:1, izid s prve tekme je bil 5:0, tako da so Bavarci med najboljših osem ekip napredovali s skupnim izidom 8:1. Edini strelec za Bešiktaš je bil Wagner Love v 59. minuti, medtem ko so za Bayern zadeli Thiago Alcantara v 18. minuti, Gokhan Gonul je v 46. minuti zatresel lastno mrežo, Sandro Wagner pa je v 84. minuti postavil končni izid.

Bayern je kljub visoki prednosti s prve tekme v Turčijo odpotoval s skoraj najmočnejšo zasedbo, že prvo priložnost pa je v 10. minuti imel Thomas Müller, ki pa odbite žoge ni dobro zadel, nameril je mimo vratnice. Osem minut kasneje je Müller sprožil dolgo podajo in Alcantara je goste popeljal v vodstvo.

Bayern | Avtor: Epa Epa

Bayern je že takoj ob začetku drugega polčasa vodil z dvema goloma prednosti, nespretno je posredoval Gonul in zatresel lastno mrežo. Na drugi strani je David Alaba izgubil žogo v nepravem trenutku, Brazilec Love pa je znižal zaostanek turške ekipe. V 84. minuti je Bayern zabil še tretjič, ko je žogo v igrišče poslal Alaba, Wagner je bil na pravem mestu in s prsmi zadel za končnih 1:3.

  V četrtfinale so se že prej uvrstili Liverpool, Manchester City, Juventus, Roma, Real Madrid in Sevilla.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Bešiktaš : Bayern  1:3 (0:1)  /0:5/
Love 59.; Alcantara 18., Gonul 46./ag, Wagner 84.

Barcelona : Chelsea  3:0 (2:0)  /1:1/
Messi 3., 63., Dembélé 20.

/.../ - izida prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice