Šport > Nogomet
1566 ogledov

Mourinho: Vesel sem, da so igralci žalostni

jose mourinho Epa
Manchester United je doživel šok pred domačimi gledalci na stadionu Old Trafford.

Manchester United se je po porazu proti Sevilli (1:2) na povratni tekmi osmine finala poslovil od Lige prvakov. Špancem je zgodovinsko zmago na Old Traffordu priigral rezervist Wissam Ben Yedder, ki je v 72. minuti na igrišču zamenjal Luisa Muriela.

alexis sanchez Liga prvakov Šport Sevilla izločila rdeče vrage

Francoski napadalec je v manj kot petih minutah (74. in 78. minuta) zabil dva gola in zapečatil usodo varovancev Joséja Mourinha. Častni gol za rdeče vrage je v 84. minuti dosegel Romelu Lukaku. Prva tekma v Sevilli se je končala z neodločenim izidom (0:0).

Španska ekipa je dominirala večji del tekme in tako ponižala razsipnega portugalskega stratega, ki je v dveh sezonah za sestavo igralskega kadra zapravil vrtoglavih 350 milijonov evrov. Paul Pogba (105 mio.), Henrikh Mkhitaryan (42 mio.), slednji je sicer že zapustil klub in januarja postal član Arsenala, Eric Bailly (38 mio.), Romelu Lukaku (84.7 mio.), Nemanja Matić (44.7 mio.) in Victor Lindelof (35) so vsi del projekta, ki ga je v 'gledališču sanj' začrtal Mourinho.

mourinho | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko ekipa zmaga, zmagamo vsi, ko izgubi, izgubi trener. Enako je v Angliji, Španiji in na Kitajskem. Izgubil sem. Delal sem napake," se je po tekmi s pepelom posul Mourinho. "Zavedal sem se, da so si z remijem v Sevilli (0:0) pripravili dobro izhodišče. V ključnih trenutkih so imeli žogo v svoji posesti. Z drugim golom so prevzeli nadzor. Dobro so igrali. Čestitke. Želim jim vso srečo," je dodal trener rdečih vragov, ki pa se ne strinja z oceno, da je bila Sevilla boljša ekipa.

"Morda tako mislite vi in še kdo drug, jaz pa ne. V Sevilli smo nadzorovali potek srečanja, a nismo zadeli. Tukaj imeli nadzor oni, a so imeli več sreče in zadeli. Meni se je zdelo precej uravnoteženo. Pravičneje bi bilo, če bi se razšli z neodločenim izidom, vendar bi oni napredovali. Čestitam Sevilli. Dosegli so več golov od nas, upam, da bodo zadovoljni v četrtfinalu," je povedal Mourinho.

Razpoloženje v garderobi rdečih vragov je bilo izidu primerno. "Zelo sem vesel, da so vsi igralci žalostni. Ne morem reči, da je bilo karkoli narobe z mojimi igralci ali njihovo igro. To je nogomet. Izgubili smo, a jutri je nov dan. Veseli me, da fantje ne skrivajo čustev, a nimamo časa za dramo," je sklenil Mourinho.

Odlično je bil po zmagi razpoložen gostujoči strateg Vincenzo Montella, ki je ob uvrstitvi v četrtfinale dejal: "To je zgodovinski rezultat!"

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • perhan63 15:26 14.marec 2018.

    pušiona mourinjotova...ahhahaha

Sorodne novice