Šport > Nogomet
1308 ogledov

Guardiola razkril, kaj je dejal Pogbaju

paul pogba pep guardiola Epa
Rdeči vragi so po dramatičnem preobratu premagali mestnega tekmeca.

Manchester United je v težko pričakovanem derbiju 32. kroga Premier League premagal Manchester City (2:3) in mestnemu tekmecu preprečil predčasno slavje ob osvojitvi naslova državnega prvaka.

Mourinho Guardiola Premier League Šport United na šokantni tekmi pokvaril Cityjevo zabavo

Varovancem Pepa Guardiole je po prvem polčasu na domačem stadionu Etihad kazalo zelo dobro, saj je v 25. minuti zadel Vincent Kompany, pet minut kasneje pa še Ilkay Gundogan.

Veliki povratek rdečih vragov je v uvodnem delu drugega polčasa zrežiral Paul Pogba, ki je v dosegel dva gola v prav toliko minutah, nato pa je v 69. minuti za popoln preobrat in zmago gostov poskrbel Chris Smalling.

mourinho guardiola | Avtor: Epa Epa

"Upam, da je danes postal nogometaš Manchester Uniteda. To je bilo veliko sporočilo," je predstavo 105 milijonov evrov vrednega francoskega vezista pospremil nekdanji vrhunski nogometaš in strokovni komentator televizijske mreže Sky Sports Thierry Henry.

Pogba, ki v prvem polčasu ni prepričal, nato pa v drugem tekmo obrnil na glavo, je po zadnjem sodniškem pisku odšel k tribuni z gostujočimi navijači in se ponosno trepljal po grbu. "Ne verjemite časopisom," jim je sporočil.

S tem naj bi se odzval na senzacionalne trditve trenerja Manchester Cityja, ki je na tiskovni konferenci pred tekmo trdil, da mu je agent Mino Raiola pred dvema mesecema ponudil 25-letnega Francoza.

"Pogba je neverjeten nogometaš. Vrhunski igralec. Zavrnil sem ga. Nimamo denarja, da bi kupili Pogbaja, ker je tako drag," je otoške medije šokiral španski strateg. 25-letnik se je odzval z objavo na Twitterju, kjer je svoji fotografiji pripisal: "Kako, prosim?"

Guardiola je po koncu tekme na Etihadu pristopil do francoskega vezista, s katerim sta si imela veliko povedati. Pogovor je trajal skoraj četrt minute, Španec pa je prek Twitterja zatrdil, da je Pogbaju le čestital za zmago.

"Čestital se mu za rezultat," Pepa citira Man City.

Kljub zagotovilom, da je šlo za običajno športno gesto, so številni uporabniki družbenih omrežij prepričani, da se je Guardiola hitel opravičevati za svoje besede izpred nekaj dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice