Šport > Nogomet
3220 ogledov

Zdravnik razkriva temno plat Pepa Guardiole

pep guardiola Epa
Kontroverzni zdravnik je izrekel nekaj težkih besed na račun španskega stratega Pepa Guardiole.

Klubski zdravnik Bayern Münchna Hans Muller-Wohlfahrt, ki je v času vladavine Pepa Guardiole končal skoraj štiri desetletja trajajoče sodelovanje z nemškim velikanom, se je svoji avtobiografiji znova razpisal o odnosu s španskim strategom.

pep Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt Zdravnik Šport Po 40 letih odstopil zaradi Guardiole

Medijsko odmeven spor je dosegel vrhunec aprila 2015, ko je Muller-Wohlfahrt, klubski zdravnik od leta 1977, po 38 letih nenadoma zapustil bavarsko prestolnico. 

"Guardiola je povsem zanemarjal zdravniški poklic. Ni se zavzemal za to, da bi igralci povsem okrevali, temveč ga je zanimalo le to, da ne čutijo bolečin. Poškodb nismo zacelili, kar je bilo v nasprotju z mojo filozofijo," je razkril 75-letnik, ki se je po odhodu Guardiole vrnil k Bayernu.

pep guardiola | Avtor: Epa Epa

"'Poskušal me je diskreditirati in me spremeniti v svojega podložnika. Počutil se je vzvišenega nad vsemi, prav tako je mislil, da je pametnejši od vseh. A jaz sem bil večji od njega. Imel sem privilegiran položaj v klubu, podpiralo me je vodstvo, igralci. Ni prenesel, da sem pomembnejši. Izkoristil je vsako priložnost, da bi me očrnil. Pep ima zelo nizko samozavest in naredil bo vse, da to skrije pred drugimi," je zapisal zdravnik.

"Guardiola živi v neprestanem strahu, da bo izgubil svojo moč in oblast," še trdi Muller-Wohlfahrt in razkriva, kdaj mu je dokončno prekipelo.

"Glasno sva se sporekla v slačilnici. Še nikoli nisem doživel česa takšnega. Vse je bilo uperjeno vame. Takrat sem spoznal, da ni več zabavno. Moral sem oditi zaradi časti in dobrega imena. Tega nisem mogel prenašati," je zapisal zdravnik.

hans wilhelm muller wohlfahrt | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice