Šport > Nogomet
1560 ogledov

Vratarjev obraz se je nenadoma zmračil

pep guardiola claudio bravo
Reakcija čilskega vratarja Claudia Brava nazorno priča o skrhanem odnosu s trenerjem Pepom Guardiolo.

Manchester City je v četrtfinalu angleškega ligaškega pokala po streljanju 11-metrovk izločil Leicester City. Trener Pep Guardiola se je divje veselil uvrstitve v polfinale in pri tem objemal enega najzaslužnejših nogometašev za uvrstitev med najboljše štiri - Claudia Brava.

Čilski vratar, čigar vloga je v letošnji sezoni zreducirana na pokalne tekme, potem ko je mesto prvega čuvaja mreče v ekipi prevzel Ederson, ni bil razpoložen za proslavljanje s španskim strategom.

Bravo je bil po zadnjem sodniškem pisku prešerno, po stiku s trenerjem pa se je njegov obraz zmračil. Neimenovan vir je za Goal povedal, da so odnosi med Guardiolo in Bravom slabi, kasneje pa je dejstvo, da v slačilnici vlada nezadovoljstvo, potrdil tudi vratar.

pep guardiola claudio bravo | Avtor: Profimedia Profimedia

"No, je, kar je," povedal Bravo, očitno vdan v usodo pod taktirno palico enega najboljših trenerjev na svetu. "Hvaležen je za 11-metrovke, ki so bile moj trenutek, da pomagam ekipi. Razen tega nimam kaj dodati," je bil redkobeseden vratar Cityja.

Vodilna ekipa angleškega prvenstva je po izvajanju najstrožjih kazni slavila že v osmini finala, kjer je premagala Wolverhampton Wanderers.

Kljub pomanjkanju minutaže pa Bravo ne razmišlja o odhodu, pri čemer ima glavno vlogo družina. "Življenje ni samo nogomet. Misliti moram na družino, ki živi v Manchestru. Veseli smo, da se otroci učijo jezika," je povedal 34-letnik in dodal: "Ne glede na to, ali igram ali ne. Ostati moram potrpežljiv in nadaljevati z delom. Kot sem rekel, v življenju je marsikaj pomembnejše od nogometa."

V četrtfinalu angleškega pokala je izpadel Manchester United, ki ga je z 2:1 izločil Bristol City. V polfinale sta se uvrstila še Arsenal, ki je premagal West Ham United (1:0), in Chelsea, ki je bil boljši od Bournemoutha (2:1).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice