Šport > Nogomet
1017 ogledov

Guardiola grabil, odrival in vpil na igralca nasprotne ekipe

pep guardiola nathan redmond
1/5
Španski strateg je po koncu tekme angleške Premier League znorel nad napadalcem Southamptona.

V torek so bile na Otoku na sporedu tekme 14. kroga elitne Premier League. Vodilna ekipa prvenstva Manchester City je z golom Raheema Sterlinga v šesti minuti sodnikovega podaljška na stadionu Etihad tesno premagala Southampton (2:1) in ima na vrhu lestvice osem točk prednosti pred mestnim tekmecem Manchester Unitedom.

Domači strateg Pep Guardiola je po velikem slavju v 96. minuti odkorakal proti nič hudega slutečemu Nathanu Redmondu, s katerim sta se zapletla v burno razpravo. Trener Cityja je napadalca nasprotne ekipe zgrabil za roko in okoli vratu ter ga najmanj dvakrat odrinil. Redmond ni ostal tiho, vendar si je pred tem pokril usta.

Guardiolo so po tekmi vprašali, kaj se je v resnici dogajalo na zelenici. Pojasnil je, da ga je iz tira spravila taktika, ki so se je varovanci Mauricia Pellegrina posluževali od devete minute srečanja.

"Nathanu sem povedal, da je zelo dober nogometaš. Southampton ima zares talentirane igralce. Redmond je izjemen v igri ena na ena. Lani nas je tukaj uničil," je pojasnil Španec.

"Toda niso hoteli igrati. Zavlačevali so od devete minute. Želel sem le, da igrajo. Ves čas je bilo deset igralcev za žogo. Njihov napadalec je pokrival našega obrambnega vezista. Niso vedeli, kako igrati. Ni bilo nobenih protinapadov, samo prekinitve. Prišli so se branit in zavlačevat," je dodal 46-letnik.

Guardioli se je po zmagovitem zadetku 'odtrgalo'. "Opravičil sem se, ker se nisem znal zadržati. Bil sem tako srečen. Tekel sem za Sterlingom, a sem bil prepočasen. Sodnik je dejal, da tega ne smem početi. Odvrnil sem, da vem."

pep guardiola nathan redmond | Avtor: Profimedia Profimedia

Pellegrino je izrazil začudenje nad dolžino sodnikovega dodatka, nad slavjem meščanov ni imel pripomb. "Nisem opazil kakšnih dogodkov, zaradi katerih bi podaljšali tekmo. Vsaka ekipa in posameznik se veseli. Za nas je težko, a vesel sem za njih. Moramo se soočiti z bolečino," je dejal.

Komentarjev 1
  • _Il_Diavolo_ 17:10 30.november 2017.

    Pa ta ni normalen haha...vsaj lahko igra, kot mu pase. Kaj njemu ni jasno. Sploh pa ni igralec nic kriv lol

Sorodne novice