Šport > Nogomet
733 ogledov

Spektakel na Pizjuánu, asistenca Kampla, šestica Reala

gudio Pizarri Sevilla Liverpool epa Sevilla se je proti Liverpoolu vrnila po zaostanku z 0:3.
V elitnem evropskem klubskem nogometnem tekmovanju so v skupinah E, F, G in H odigrali tekme petega kola.

V "mariborski" skupini E je Liverpool z remijem v Sevilli (3:3) ostal na prvem mestu, toda Angležem je lahko še kako žal, saj so v prvem polčasu vodili že s tremi goli naskoka.

Pred zadnjim kolom ima Liverpool devet točk, Sevilla osem, Spartak šest, Maribor pa dve. Španci bi si z zmago v Ljudskem vrtu v zadnjem kolu zagotovili napredovanje, v kolikor Rusi ne bodo slavili na Anfieldu, pa si lahko Sevilla v štajerski prestolnici privošči tudi poraz.

Spartak Maribor Liga prvakov Šport Vijolice zacvetele sredi mrzle Moskve

Na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán je Liverpool do velike prednosti prišel že po 30 minutah. V drugi minuti je po kotu zabil Roberto Firmino, sredi prvega polčasa je, spet po kotu, zadel še Sadio Mané. Sevilla je zapravila nekaj priložnosti, po pol ure igre pa je Firmino povišal že na 0:3, potem ko je po protinapadu v mrežo potisnil odbito žogo. Angleži bi ob polčasu lahko vodili še z višjo razliko, toda vratar Sergio Rico je Špance reševal pred popolnim polomom.

V drugem delu pa so domačini na krilih vročekrvnega občinstva udarili nazaj. Po podaji Everja Banege s prostega strela je z glavo zadel Wissam ben Yedder, isti igralec je v 60. minuti izkoristil enajstmetrovko, ki jo je nespretno zakrivil Alberto Moreno, in znižal na 2:3. Do konca tekme je bilo še obilo situacij za izenačenje na eni in povišanje prednosti na drugi strani, v 93. minuti pa je Guido Pizarro po kotu zatresel mrežo in poskrbel za delirij na tribunah.

Darko Milanič Spartak Maribor Darko Milanič Šport "Zadovoljen, a ne z rezultatom"

Man City ostal popoln, Napoli še upa

Dries Mertens Napoli Šahtar Doneck | Avtor: epa epa

Manchester City je s pričakovano zmago proti Feyenoordu (1:0) ohranil popoln izkupiček in si predhodno zagotovil prvo mesto v skupini F. Edini gol je v 88. minuti iznajdljivo dosegel Raheem Sterling.

Napoli je doma ugnal Šahtar Doneck (3:0) in ohranil upe po osmini finala. Prvi gol je s projektilom z razdalje v 56. minuti zabil Lorenzo Insigne, v končnici pa sta za Italijane mrežo zatresla še Piotr Zieliński in Dries Mertens, oba sta bila natančna iz bližine.

V zadnjem kolu mora Napoli za napredovanje v gosteh premagati Feyenoord in upati, da bo Šahtar doma ostal praznih rok proti nemotiviranemu Man Cityju.

Beşiktaş na vrhu, "blitzkrieg" Leipziga v kneževini

Kevin Kampl AS Monaco RB Leipzig | Avtor: epa epa

Carigrajski Beşiktaş si je z domačim remijem proti Portu (1:1) zagotovil prvo mesto v skupini G. Portugalci so sicer povedli z golom Felipeja, a Turki so še pred polčasom izenačili prek Andersona Talisce in bili v nadaljevanju bližje zmagi.

Porto ima pred zadnjim kolom na drugem mestu sedem točk, toliko kot tretji RB Leipzig slovenskega reprezentanta Kevina Kampla (ta je odigral vso tekmo), ki je zmagal na gostovanju pri AS Monacu (1:4).

Večino dela na tekmi v kneževini so Nemci opravili že na začetku. V šesti minuti je žogo v lastno mrežo nespretno potisnil Jemerson, na 0:2 je v deveti minuti povišal Timo Werner, potem ko mu je po ukradeni žogi na sredini lepo asistiral Kampl. V 31. minuti je Werner z bele točke zabil za 0:3, nekaj upanja za domače je pred odmorom z golom z glavo obudil Radamel Falcao. A še pred polčasom so Nemci spet zadeli, po lepi samostojni akciji se je veselil Naby Keïta. V drugem polčasu Monaco ni več našel moči za preobrat.

Leipzig v zadnjem kolu gosti Beşiktaş in mora na tem srečanju zbrati več točk kot Porto doma proti Monacu, saj imajo "zmaji" v medsebojnem obračunu z "biki" boljši izkupiček. 

Real razbil Ciprčane, BVB ostaja brez zmage

Harry Kane Heung-Min Son BVB Tottenham | Avtor: epa epa

Londonski Tottenham je zmagal na gostovanju pri Borussii Dortmund (1:2) in si tako zagotovil prvo mesto v skupini H. Nemci imajo po petih kolih na računu zgolj dve točki in so se že poslovili od elitnega tekmovanja.

BVB je sicer povedel, v 31. minuti je po atraktivni podaji Andreja Jarmolenka zadel Pierre-Emerick Aubameyang. Nato je Tottenham prevzel pobudo in v 49. minuti izenačil, Harry Kane je izkoristil napako domače obrambe. Četrt ure pred koncem so Angleži zabili še drugič, po akciji in asistenci Deleja Allija je natančno meril Heung-Min Son.

Madridski Real si je drugo mesto in s tem napredovanje dokončno zagotovil z visoko zmago v Nikoziji (0:6). APOEL ni bil dorasel tekmec aktulnim španskim in evropskim prvakom. 

Prvi gol na "Afroditinem otoku" je sredi prvega polčasa s polvolejem z 20 metrov zabil Luka Modrić. V končnici prvega dela je Real zadel še trikrat. Karim Benzema je mrežo zatresel po lepi podaji Tonija Kroosa in še enkrat udaril po protinapadu in nesebični asistenci Cristiana Ronalda, Nacho pa po kotu. V nadaljevanju se je dvakrat med strelce vpisal še Ronaldo, prvič po predložku Marcela, drugič po napaki ciprske obrambe.

Liga prvakov (skupinski del), 5. kolo:

SKUPINA A (sreda):
Basel - Manchester United
CSKA Moskva - Benfica

LESTVICA:
1. Manchester United 12 točk
2. Basel 6
3. CSKA Moskva 6
4. Benfica 0


SKUPINA B (sreda):
Paris SG - Celtic
Anderlecht - Bayern München

LESTVICA:
1. Paris SG 12 točk
2. Bayern München 9
3. Glasgow Celtic 3
4. Anderlecht 0


SKUPINA C (sreda):
Atlético Madrid - AS Roma
Qarabağ - Chelsea

LESTVICA:
1. AS Roma 8 točk
2. Chelsea 7
3. Atlético Madrid 3
4. Qarabağ 2


SKUPINA D (sreda):
Juventus - Barcelona
Sporting Lizbona - Olympiacos Pirej

LESTVICA:
1. Barcelona 10 točk
2. Juventus 7
3. Sporting Lizbona 4
4. Olympiacos Pirej 1


SKUPINA E:
Spartak Moskva - Maribor 1:1 (0:0)
Zé Luís 82.; Mešanović 92.

Sevilla - Liverpool 3:3 (0:3)
Ben Yedder 51., 60./11m; Firmino 2., 30., Mané 22.

LESTVICA:
1. Liverpool 9 točk
2. Sevilla 8
3. Spartak Moskva 6
4. Maribor 2


SKUPINA F:
Manchester City - Feyenoord 1:0 (0:0)
Sterling 88.

Napoli - Šahtar Doneck 3:0 (0:0)
Insigne 56., Zieliński 81., Mertens 83.

LESTVICA:
1. Manchester City 15 točk
2. Šahtar Doneck 9
3. Napoli 6
4. Feyenoord 0


SKUPINA G:
Beşiktaş - Porto 1:1 (1:1)
Talisca 41.; Felipe 29.

AS Monaco - RB Leipzig 1:4 (1:4)
Falcao 43.; Jemerson 6./ag, Werner 9., 30./11m, Keïta 45.

LESTVICA:
1. Beşiktaş 11 točk
2. Porto 7
3. RB Leipzig 7
4. AS Monaco 2


SKUPINA H:
Borussia Dortmund - Tottenham 1:2 (1:0)
Aubameyang 31.; Kane 49., Son 76.

APOEL Nikozija - Real Madrid 0:6 (0:4)
Modrić 23., Benzema 39., 45., Nacho 41., C. Ronaldo 49., 54.

LESTVICA:
1. Tottenham 13 točk
2. Real Madrid 10
3. Borussia Dortmund 2
4. APOEL Nikozija 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.