Šport > Nogomet
1423 ogledov

"Zadovoljen, a ne z rezultatom"

Darko Milanič Spartak Maribor epa
Trener Maribora je pohvalil svoje varovance po predstavi v ruski prestolnici.

Maribor je na gostovanju pri moskovskem Spartaku osvojil svojo drugo točko (1:1) v letošnji izvedbi Lige prvakov, edini gol za Štajerce je v 92. minuti zabil rezervist Jasmin Mešanović.

Slovenski državni prvaki so pred zadnjim kolom ostali brez možnosti za evropsko pomlad, toda pokazali so vzpodbudno predstavo, s katero so dokončno obrnili nov list po bledi igri doma proti Liverpoolu.

Spartak Maribor Liga prvakov Šport Vijolice zacvetele sredi mrzle Moskve

"Zadovoljen sem s tem, kar smo danes opravili na igrišču. Ne zaradi rezultata, ker bi ta lahko bil drugačen. Ampak zaradi celotne predstave," je za klubsko spletno stran po srečanju povedal trener Maribora Darko Milanič.

"Imeli smo priložnosti, morda kakšno več kot nasprotnik. Odigrali smo srčno tekmo, borili smo se, taktično in tekaško dobro oddelali. Imeli smo tudi krizo, a v celoti je bila to dobra tekma. Pripravili smo strategijo, da v prvem polčasu zapremo njihove nalete in da skušamo v drugi polčas tekmo pripeljati tako, da bi z menjavami postali bolj napadalni. Nevarnost rdečega kartona me je prisilila v menjavo Vrhovca že ob polčasu. Želeli smo zmagati, zato je bil za vstop že prej pripravljen Mešanović, smo pa po njegovem vstopu izenačili. Po nekaj nervoznih podajah na začetku smo se hitro zbrali in v nadaljevanju dobro odigrali tekmo," je nekatere taktične odločitve pojasnil trener iz Izole.

"Niti po naključju nismo razočarani, ker ne bomo prezimili v Evropi, čeprav je to bil naš cilj. Poznamo pot, po kateri moramo iti, da bi bili uspešni v Ligi prvakov. Zdaj pa bodo naši cilji usmerjeni v uspešno nadaljevanje domačih tekmovanj," se je na prihodnje izzive ozrl Milanič.

Sevilla Liverpool Liga prvakov Šport Spektakel na Pizjuánu, asistenca Kampla, šestica Reala
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.