Šport > Nogomet
1356 ogledov

Zahoviću ni uspelo sprovocirati Bišćana

Saša Gajser Zlatko Zahović Darko Milanič
Maribor se je v Ljudskem vrtu Olimpiji oddolžil za visok poraz v četrtfinalu Pokala Slovenije.

Derbi 16. kroga Prve Lige TS se je iztekel po željah aktualnega slovenskega prvaka. Mariborčani so pred domačimi navijači v Ljudskem vrtu z golom Marcosa Tavaresa premagali Olimpijo (1:0) in se zavihteli na vrh prvenstvene lestvice.

marcos tavares Veliki derbi Šport Po derbiju menjava v vodstvu Ricardo Alves Olimpija Ljubljana Pokal Slovenije Šport Zmaji v Ljudski vrt s fantastično popotnico

Končni izid večnega derbija je že v pest minuti srečanja postavil brazilski napadalec. Olimpija je zabeležila prvi poraz v letošnji sezoni (11 zmag, 4 remiji, 1 poraz) in ima na lestvici tri točke manj od večnega tekmeca. Vijoličasti ostajajo edina neporažena ekipa v domačem prvenstvu (12 zmag, 4 remiji).

"Poraz je moral priti slej ko prej, to ni velik šok. Če se želiš boriti za vrh in biti resna ekipa, ti morajo biti takšne stvari samo motiv že na naslednjem treningu in se vrniti na staro pot," je po tekmi dejal trener Olimpije Igor Bišćan in dodal: "Še vedno smo ekipa, ki se sestavlja. Videlo se je, da nimamo rutine in mirnosti."

Hrvaški strateg se ni želel zapletati v vojno besed s športnim direktorjem Maribora Zlatkom Zahovićem. Prvi mož vijoličastega kluba je v napovedi velikega derbija za Večer med drugim izjavil: "Kdor igra v Ligi prvakov, zelo težko spremlja Olimpijo, ki izgubi z Vaaso."

Zlatko Zahović Ogrel ozračje Šport Zahović: Olimpija nepomembna, v Stožicah vse plastično

Bišćan ni podlegel provokaciji. "Ne vem, zakaj bi to komentiral. Bilo bi dobro, če raven komunikacije ne bi šla v to smer. On je človek, ki ima svoje mišljenje. Imam ga tudi jaz, a ga bom zadržal zase," je povedal novinarjem.

Igor Bišćan | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 3
  • dadi49 08:33 19.november 2017.

    Bišćan je gospod, o drugem ne gre izgubljati besed. Poden.

  • dadi49 08:32 19.november 2017.

    Bišćan je gospod, o drugemu ne gre izgubljati besed. Poden.

  • s4turn 16:09 18.november 2017.

    Pomagaj nam v vojni s Hrvaško! https://www.edominations.com/si/register/28606