Šport > Nogomet
111 ogledov

"Definitivno smo mi favoriti"

Darko Milanič
V petek ob 20.20 bosta 16. kolo Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu odprla Maribor in Olimpija.

Nogometaši Olimpije so pred dnevi na prvi četrtfinalni tekmi pokala doma premagali Maribor s 3:0. Kljub temu bo tokrat vloga favorita po mnenju trenerja Štajercev Darka Milaniča na strani vijolic.

Igor Bišćan Igor Bišćan Šport "Maribor je ranjen, želel se bo oddolžiti"

"Definitivno smo mi favoriti. Smo državni prvaki, igramo v Ligi prvakov in igramo doma," je odločno dejal Milanič na novinarski konferenci. Tega zadnji poraz v Ljubljani ne skrbi preveč. "Če pogledamo to sezono, nam je nekajkrat spodrsnilo, ampak nismo padli. V Ljubljani je bil načrt drugačen, vendar bomo z izkušnjami nabrali dovolj energije, ki nas bo pripeljala do zmage. Kar zadeva psihološko stanje, je dobro, naboj je zelo visok," poudarja Milanič.

Ta ima sicer nekaj težav z zdravjem v ekipi. Tako te dni ni vadil Aleksandar Rajčević, že dlje časa z ekipo ne vadita Luka Zahović in Denis Šme, se pa po reprezentančnih obveznostih v ekipo vračata Martin Kramarič in Valon Ahmedi, med vratnicama bo spet izkušeni Jasmin Handanović. "V celoti gledano je stanje dokaj dobro. Mislim, da smo pripravljeni," pravi Milanič, ki izpostavlja, da bo treba omejiti individualne napake predvsem v obrambi.

"Saj vemo, kako nevarni so lahko njihovi napadi. Ni jih veliko, ampak so zelo nevarni."
Darko Milanič

"Tekma v Ljubljani je bila zelo specifična, videli smo, kako se oni branijo. Tu bomo skušali iskati še druge rešitve, da bi lažje prišli do gola, čeprav smo se že takrat zavedali, da ne bomo imeli veliko priložnosti. Po drugi strani pa je jasno, da bomo morali biti bistveno bolj agresivni, ko bo tekmec pred našimi vrati, tega nismo dobro izvajali na prvi tekmi. Če na omenjeni tekmi ne bi gledal izida, bi videl, da smo imeli posest žoge, da smo prevladovali, da smo želeli igrati napadalen nogomet, toda to ni dovolj. Za zmago se moraš tudi dobro braniti," meni Mariborov strateg, ki rešitev za preboj čvrste Olimpijine obrambe vidi v kakovostnem vključevanju, kakovostnem podajanju in prilagodljivosti. "Saj vemo, kako nevarni so lahko njihovi napadi. Ni jih veliko, ampak so zelo nevarni," še pravi Milanič.

green dragons Neokusno? Šport Green Dragons šokirali s podobo Zlatka Zahovića

Eden tistih, ki bo še posebej motiviran, bo izkušeni napadalec Marcos Tavares. Ta je namreč samo še dva zadetka oddaljen od rekorderja po številu doseženih golov Štefana Škaperja. Prekmurec jih je v prvoligaški konkurenci dosegel 130, Tavares pa je trenutno pri 128. Prva priložnost za vsaj približanje rekordu se mu tako ponuja v petek.

Olimpija in Maribor sta sicer po 15 krogih še neporažena, imata enak točkovni izkupiček (37), zaradi boljše razlike v danih in prejetih zadetkih pa vrh lestvice zasedajo Ljubljančani. A ti Maribora niso premagali že na zadnjih osmih ligaških tekmah, trikrat so zmagali Mariborčani, petkrat pa sta se ekipi razšli z neodločenim izidom.

Prevzem konj na PU Ljubljana Navijaški izgredi Šport Napad na konja stal manj kot ogrožanje ljudi
Komentarjev 1
  • Kolr 20:46 15.november 2017.

    Ojoj. Pa kaj a ga se nimajo zadosti. Teh njegovih besednih izletov kateri nimajo nobenega smisla. Ja ste favoriti, samo ne zaradi tebe. No sej je boljse da je Milanic trener je vsaj bolj vse skupaj zanimivo. V primeru ce ...prikaži več bi bil kdo drug bi Maribor imel vecjo prednost.