Šport > Nogomet
380 ogledov

Milanič: Olimpija je pokazala svoj namen

Darko MIlanič Epa
Maribor je na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije utrpel boleč poraz proti večnemu tekmecu.

Olimpija je na prvem četrtfinalnem obračunu Pokala Slovenije na stadionu Stožice v rezultatskemm smislu nadigrala večnega tekmeca in slavila s 3:0. Trener vijoličastih Darko Milanič je v pogovoru za klubsko spletno stran obžaloval, da se vložena energija njegovih varovancev ni odražala na rezultatu.

Ricardo Alves Olimpija Ljubljana Pokal Slovenije Šport Zmaji v Ljudski vrt s fantastično popotnico

"Neverjetno, da narediš skozi tekmo toliko v fazi napada in vložiš toliko energije, a se to sploh ne obrestuje. Ob tem pa nasprotnik v zelo osamljenih napadih doseže 3 zadetke. Ni dvoma, da je ta zadetek na začetku močno spremenil potek tekme. Mi smo postali nervozni, oni pa dobili energijo oz. stabilnost v branjenju," je povedal Milanič in dodal, da je bila namera Olimpije očitna.

"Že pred tekmo so z izborom moštva pokazali namen, da se želijo braniti, biti trdni v sredini. Toda tisti prvi gol je vse spremenil. Kljub naši prevladi je bilo nato težko prebiti ta dva bloka. Truda ni manjkalo, fantje so poskušali na vsak način priti do konkretnejših zaključkov. Potem pa je v trenutku, ko so tekmeci znova prišli do priložnosti, sledil neverjetno neagresiven odziv in dobili smo drugi gol. Ob polčasu smo nekaj spremenili s postavitvijo, skušali imeti več širine in to nas je privedlo do lepe priložnosti Boharja. Žal nismo zadeli, kar bi spremenilo nadaljnji potek tekme. A se je potem namesto našega zmanjšanja zaostanka zgodil še tretji gol, ki je bil popolnoma nepotreben," je povedal Milanič.

Povratna tekma bo 29. novembra v Ljudskem vrtu, kjer Mariborčane čaka težka, nikakor pa ne nemogoča naloga. "Rezultat je slab, imeli bomo težko nalogo, to je jasno. Vendar glede na to, kaj vse smo videli v tem dvoboju, ne bomo obupali. Znova se je izkazalo, kaj se vse lahko zgodi v nogometu, zato moramo verjeti, da nam lahko uspe," je sklenil Milanič.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice