Šport > Nogomet
3926 ogledov

Zahović: Olimpija nepomembna, v Stožicah vse plastično

Saša Gajser Zlatko Zahović Darko Milanič
Športni direktor Maribora je pred prvenstvenim derbijem v Ljudskem vrtu prilil olja na ogenj.

Na petkov večni derbi v Ljudskem vrtu se Olimpija odpravlja z odlično popotnico, pred manj kot tednom dni je namreč na prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije doma gladko ugnala Maribor (3:0). 

Trener Štajercev Darko Milanič je vlogo favorita kljub neuspehu pripisal svoji ekipi, optimizma pa, kot ponavadi, ne manjka niti športnemu direktorju Zlatku Zahoviću.

Darko Milanič Darko Milanič Šport "Definitivno smo mi favoriti"

"Odigrali bomo vrhunsko tekmo. Za zmago proti Olimpiji nam ni treba biti kaj več kot NK Maribor," je v intervjuju za Večer dejal Zahović in se še enkrat ozrl na pokalni poraz v Stožicah: "Olimpija želi biti na našem nivoju, narediti, kar smo mi v domačem prvenstvu, pokalu in v Evropi. Njeni nogometaši so bili veliko bolj motivirani. Naše fante pa popolnoma razumem, da so po 27. tekmi v sezoni manj sveži."

"Vidim, da igrajo dobro, imajo rezultate, a kdor igra v Ligi prvakov, zelo težko spremlja Olimpijo, ki izgubi z Vaaso."

Mariborski kapetan Marcos Tavares je pred derbijem, ki je drugi po vrsti med tremi novembrskimi, dejal, da se lahko slovensko rivalstvo po vzdušju in intenzivnosti na srečanju primerja z največjimi obračuni v Braziliji. "Zagotovo, ko govorimo o Ljudskem vrtu," meni Zahović. "V Stožicah je vse plastično, cel teden moraš motivirati igralce, ker ni pravega občutka, navijanje je plastično. Občutek imaš, da njihovi ljudje pridejo na silo na stadion. Treba jih je razumeti - pet let jih ni bilo v prvi ligi, naboj, odnos do inštitucije sta se izgubila. V Olimpiji jim ni lahko, a Maribor je nekaj drugega."

Igor Bišćan Igor Bišćan Šport "Maribor je ranjen, želel se bo oddolžiti"

Ljubljenec mariborskih navijačev je v smer zeleno-belih ustrelil še nekaj strupenih puščic. "Vidim, da igrajo dobro, imajo rezultate, a kdor igra v Ligi prvakov, zelo težko spremlja Olimpijo, ki izgubi z Vaaso. Jih pa spoštujem. Defenzivno igrajo odlično. To ni nemogoče, ker vodstvo kluba razmišlja le o prvi ekipi, vso energijo, ves denar vložijo v prvih enajst ali 18 igralcev. Ne zanimajo jih šola, marketing, organizacija, ne razmišljajo, da morajo nekaj zaslužiti, da bi lahko vložili, zato je normalno, da imajo dobro ekipo."

Razume Green Dragonse, obljublja okrepitve

Ljubljanska navijaška skupina Green Dragons je tokratni derbi pospremila z zanimivim letakom, Zahovića to ni ganilo. "Letaka nisem videl. To je zame del folklore. Olimpija in njeni navijači so, ko igraš ligo prvakov, tako nepomembni, da jih težko komentiram. Razumem pa, da jih boli, ker gredo redko iz svojega okrožja."

green dragons Neokusno? Šport Green Dragons šokirali s podobo Zlatka Zahovića

Strelec 35 zadetkov za Slovenijo je navijačem Maribora obljubil, da bo zasedba kmalu okrepljena: "Mislim, da bodo kar hitro prišle novice o kakšni okrepitvi."

Ljudski vrt Maribor Olimpija Večni derbi Šport Drugo poglavje novembrske trilogije Ljudski vrt Maribor Liverpool Prenova odobrena Šport To bodo glavne spremembe Ljudskega vrta
Komentarjev 6
  • borut64 13:29 17.november 2017.

    NO COMMENT DEBELI DEBIL Š TAJERSKI,Č E SPLOH SI STAJEC PARAZIT ZABUHLI..

  • softundsicher 13:28 17.november 2017.

    Bolani. Vsi.

  • Žurnalček 12:16 17.november 2017.

    Tale stalni slavilec Novega leta ni pomemben ! Kkao se od alkota rata zabuhel ! Naslednja faza je vijolčast nos, pa ne navijaški !