Šport > Nogomet
119 ogledov

Drugo poglavje novembrske trilogije

Ljudski vrt Maribor Olimpija Profimedias
Drevi ob 20.20 bosta 16. kolo Prve lige TS v Ljudskem vrtu odprla Maribor in Olimpija.

Nogometaši Olimpije so v soboto na prvi četrtfinalni tekmi pokala doma premagali Štajerce s 3:0. Kljub temu bo tokrat vloga favorita po mnenju trenerja Maribora Darka Milaniča na strani vijoličastih. Da bo tekma drugačna, pravijo tudi v ljubljanskem taboru.

Olimpija in Maribor sta sicer po 15 kolih še neporažena, imata enak točkovni izkupiček (37), zaradi boljše razlike v danih in prejetih zadetkih pa vrh lestvice zasedajo Ljubljančani. A ti Maribora niso premagali že na zadnjih osmih ligaških tekmah, trikrat so zmagali Mariborčani, petkrat pa sta se ekipi razšli z neodločenim izidom.

Igor Bišćan Igor Bišćan Šport "Maribor je ranjen, želel se bo oddolžiti"

Eden tistih, ki bo še posebej motiviran, bo izkušeni napadalec Marcos Tavares. Ta je namreč samo še dva zadetka oddaljen od rekorderja po številu doseženih golov Štefana Škaperja. Prekmurec jih je v prvoligaški konkurenci dosegel 130, Tavares pa je trenutno pri 128. Prva priložnost za vsaj približanje rekordu se mu tako ponuja v petek.

Hrvaški strateg Olimpije Igor Bišćan večjih težav pri sestavi moštva ne bo imel. Nathan Oduwa bo konkuriral za začetno enajsterico, potem ko so zdravniki ugotovili, da nima resnejših težav s srcem, manjkal bo najbrž Andrés Vombergar, ki je sicer že začel vaditi po poškodbi.

Darko Milanič Darko Milanič Šport "Definitivno smo mi favoriti"

Na drugi strani ima Milanič nekaj težav z zdravjem v ekipi. Tako te dni ni vadil Aleksandar Rajčević, že dlje časa z ekipo ne vadita Luka Zahović in Denis Šme, sta se pa po reprezentančnih obveznostih v ekipo vrnila Martin Kramarič in Valon Ahmedi, med vratnicama bo spet izkušeni Jasmin Handanović.

"Definitivno bo drugačna tekma. Spet bo na sporedu derbi, ampak tokrat prvenstveni. V pokalu smo doživeli poraz, kar ni dobrodošlo, ampak nas je malo streznilo, zato menim, da bo to povsem drugačna tekma," meni Handanović.

Glavni sodnik dvoboja bo Matej Jug.

Iz mariborske policijske uprave pa so pred derbijem sporočili, da bo policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje, tudi iz zraka. Policija bo tehnična sredstva uporabila povsod v Mariboru, kjer se ponavadi zbirajo navijači, v okolici stadiona ter tudi na stadionu.

Ljudski vrt Maribor Liverpool Prenova odobrena Šport To bodo glavne spremembe Ljudskega vrta green dragons Neokusno? Šport Green Dragons šokirali s podobo Zlatka Zahovića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.