Šport > Nogomet
2511 ogledov

To bodo glavne spremembe Ljudskega vrta

Spartak Moskva Maribor Ljudski vrt Zahodna tribuna mariborskega nogometnega hrama je potrebna prenove.
Osrednji nogometni objekt v štajerski prestolnici bo prenovljen po zahtevah Uefe.

Stadion Ljudski vrt letos tretjič v svoji zgodovini gosti Ligo prvakov. Objekt, ki sprejme 12.994 gledalcev, je na nekaterih delih potreben temeljite prenove.

Za Evropsko nogometno zvezo (UEFA) so sporni predvsem izhodi s tribun, podhodi in VIP tribuna. Slednja bo tudi največji zalogaj v petinpolmilijonski prenovi stadiona, ki so jo pred kratkim odobrili mariborski svetniki.

VIP tribuna mora po standardih Uefe imeti vsaj 500 sedežev, vsaj 100 jih mora biti rezerviranih za gostujočo ekipo. Za pomembne goste je potrebno posebej urediti tudi 150 parkirnih mest. Vse to je načrtovano v gradbenem posegu.

Spartak Moskva Maribor Ljudski vrt Denar je! Šport V Mariboru bodo dokončno prenovili stadion

Boljše pogoje za delo bodo imeli tudi novinarji, sedma sila je nameščena na vrhu zahodne tribune. "Dodelali bodo tudi neke vrste tunel med zahodno in južno ter zahodno in severno tribuno. Ta prehod je namenjen za novinarje in osebje. Podoba bo ostala zelo podobna zdajšnji tribuni. Glavna zahteva UEFE je bila ureditev VIP-tribune," je za Planet TV povedal Saša Pelko, podžupan Mestne občine Maribor.

Pelko je dodal, da gradbeno dovoljenje za prenovo zahodne tribune pričakujejo do maja, ko bo Maribor zaključil z letošnjo sezono Prve lige TS.

Manjših popravkov bo deležna tudi travnata zelenica Ljudskega vrta, ki je bila v preteklosti že večkrat tarča kritik.

Darko Milanič Darko Milanič Šport "Definitivno smo mi favoriti" Igor Bišćan Igor Bišćan Šport "Maribor je ranjen, želel se bo oddolžiti"
Komentarjev 5
  • zdrej 15:16 16.november 2017.

    Vse lepo in prav. Ta infrastuktura se mora urejati. Vendar je to objekt za določen namen in množica najemnikov je omejena. Zato sem mnenja da mora NK Maribor finančno prisostvovati v več kot 75% v to obnovo/projekt. Kajti samo njim ...prikaži več je v interesu tako zastavljen projekt.

  • Lavdan 13:07 16.november 2017.

    Me zanima ali Realu tudi država zgradi stadion.