Šport > Nogomet
821 ogledov

V Mariboru bodo dokončno prenovili stadion

Spartak Moskva Maribor Ljudski vrt Zahodna tribuna mariborskega nogometnega hrama je potrebna prenove.
Ljudski vrt bo naposled dobil tudi obnovljeno zahodno tribuno.

Mariborski mestni svetniki so po nekaj vročih dneh zaradi negotove usode prenove zahodne tribune stadiona Ljudski vrt danes vendarle brez glasu proti potrdili spremembe proračuna za leto 2018. 

Medtem ko so v marca sprejetem proračunu za leto 2018 načrtovali prihodke v višini 95,6 milijona evrov, so te s spremembami zdaj po zaslugi načrtovanih državnih in evropskih virov zvišali na 112,2 milijona evrov. Odhodki bodo v predvolilnem letu višji za več kot 26 milijonov evrov, saj je prvotno sprejeti proračun na tej postavki načrtoval 98 milijonov evrov, zdaj se je številka dvignila na 124,8 milijona evrov.

"Uspeli smo pridobiti nova sredstva v višini okoli 24 milijonov za leto 2018 in skladno s tem smo uspeli zagotoviti dodatna sredstva za tiste projekte, ki smo jih že dlje časa načrtovali in si jih mesto Maribor zasluži. Prenova Ljudskega vrta je le ena izmed njih in je mesto na njo tako dolgo čakalo, da nas je naš klub s svojimi rezultati prehitel," je dejal mariborski župan Andrej Fištravec in napovedal še druge projekte, ki pa niso povezani s športom.

Del svetnikov je terjal opravičilo podžupana Saše Pelka, ki je na družbenih omrežjih, ustvaril vtis, da nasprotujejo obnovi Ljudskega vrta, zaradi česar so bili deležni celo groženj, vse skupaj pa je naposled vodilo do prekinitve seje. Pelko je danes sicer obžaloval dogajanje z besedami, da je morda kdo narobe razumel njegov namen, vendar nekateri prizadeti svetniki opravičila niso sprejeli.

Nekateri člani navijaške skupine Viole so po četrtkovi seji pozvali celo k protestom pred mestno občino v času današnje seje, a je vodstvo Viol nato sporočilo, da se ograjuje od napovedanega shoda pred občino. Enako so ravnali tudi v Nogometnem klubu Maribor, pred sejo tako na cesti pred mestno hišo ni bilo protestnikov.

Zahodna tribuna je že nekaj časa deležna kritik s strani Evropske nogometne zveze, Mariboru pa je zaradi njenega stanja grozilo tudi igranje evropskih tekem na drugem primernejšem prizorišču. Predviden znesek za najem kredita znaša okoli 4,6 milijona evrov, za celovito obnovo nogometnega stadiona Ljudski vrt pa bo po zapisu v sporočilu za javnost Mestne občine Maribor namenjenih 5,5 milijona evrov.

Maribor Liga prvakov Ljudski vrt Odločitev v četrtek Šport Bodo Mariborčani igrali v Stožicah?

"Dan pred tekmo najlepša spodbuda: potrjena obnova Ljudskega vrta! Dom prvakov bo Vam in nam ponujal udobje, ki si ga vsi želimo," so se odzvali pri mariborskem klubu in dodali: "Mestni svetniki so na izredni seji Mestne občine Maribor potrdili investicijo v celotnem obsegu (rekonstrukcija zahodne in dokončanje prostorov pod severno ter južno tribuno), NK Maribor pa bo participiral s pripravo projektne dokumentacije, ki jo bo klub naročil in financiral, da bi lahko obnova stekla v najkrajšem možnem času. Dela se bodo začela v letu 2018, natančno časovnico pa bomo lahko opredelili po izbiri in usklajevanju s projektanti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.