Šport > Nogomet
2492 ogledov

Bodo Mariborčani igrali v Stožicah?

Maribor Liga prvakov Ljudski vrt epa
Njihova usoda bo znana v četrtek.

Mariborčanom v prihodnje preti prepoved nadaljnjega igranja evropskih tekem v Mariboru. Uefa jim je namreč le še pogojno dovoljevala organizacijo tekem najvišjega ranga na stadionu Ljudski vrt. Klubu v prihodnje preti prepoved nadaljnjega igranja evropskih tekem v Mariboru, so sporočili iz kluba. "Z novimi odloki Uefe pa ob obstoječem stanju Ljudskega vrta to več ne bi bilo izvedljivo in bi se morali preseliti na edini stadion, ki v Sloveniji to omogoča. V Stožice, kar je za NK Maribor nesprejemljivo, za mesto pa nedopustno," pravijo.
 
Klub je bil seznanjen s predlogom rebalansa proračuna Mestne občine Maribor, v katerem je predvidena tudi postavka obnove oz. rekonstrukcije zahodne tribune, vendar samo v polovični vrednosti sredstev, ki bi bila potrebna za celotno izvedbo projekta. "Dobili smo informacijo, da bosta predlagana 2 milijona za prvo fazo obnove in da bo projekt izveden delno. NK Maribor poziva k spremembi takšnega predloga, saj stadion kljub tej investiciji ne bi omogočal igranja evropskih tekem, nogometna šola, v kateri imamo 200 otrok, pa v zdajšnji obliki ne bi več mogla funkcionirati," izpostavljajo v klubu. 

Projekt, ki bi izpolnjeval vse zahtevane kriterije, je v celoti izdelan in bi stal 4 milijone evrov, kar bi "zadostovalo za igranje tekem na najvišji klubski in reprezentančni ravni, omogoča nogometni šoli nemoteno delovanje na višjih standardih z ureditvijo celotne spremljajoče infrastrukture. Objekt bi bil s tem zneskom v celoti dokončan, tako zahodna tribuna, kot prostori pod severno in južno tribuno".

Ljudski vrt | Avtor: Profimedia Ljudski vrt. Profimedia

Župan se strinja, na potezi mestni svet

"Zaprosili smo za sestanek pri županu, da bi lahko predstavili naše stališče o tej pereči, izjemno pomembni temi. Župan se je strinjal s predlogom NK Maribor, da bi bilo bolje projekt rekonstrukcije zahodne tribune, ki vključuje tudi prostore pod severnim in južnim delom tribune, izvesti v celoti. Zato je povedal, da bo mestnemu svetu predlagal rekonstrukcijo zahodne tribune Ljudskega vrta v višini 4 milijone evrov s sklepom, da se plačilo izvede v dveh letih. Tako bi po potrditvi spremembe proračuna 2018 pristopili k izvedbi potrebnih postopkov za rekonstrukcijo zahodne tribune, da bi lahko začeli z rekonstrukcijo v prvi polovici leta 2018," je ob prelomnici o usodi stadiona Ljudski vrt poudaril direktor Bojan Ban.

Klub upa, da bo mestni svet potrdil rebalans proračuna. "Ne zanimajo nas nobene politične zadeve, takšne ali drugačne opcije. Naše edino in izključno vodilo je nogomet. In skrb za NK Maribor. Za večje udobje vseh gledalcev v Ljudskem vrtu, za boljše nogometne pogoje bodočim generacijam. To ni projekt za nas, ampak za prihodnost in pričakujemo, da bodo vsi mestni svetniki v četrtek podprli projekt in potrdili proračun z glasovanjem za naložbo v celotni vrednosti. S tem se celoten projekt ne bi delil na faze v sami izvedbi, ampak bi se ohranil in potrdil kot celota" pravi Ban. 

Viole Ljudski vrt | Avtor: Profimedia Viole v Ljudskem vrtu. Profimedia

Komentarjev 1
  • minimaxi 07:52 11.oktober 2017.

    Čmaribor naj igra kje drugje, če že v svojem živalskem (pardon-ljudskem) vrtu ne sme.