Šport > Nogomet
196 ogledov

Vijoličastim končno priskrbeli delujoče letalo

Saša Gajser Zlatko Zahović Darko Milanič
V tretje gre rado, Mariborčani brez večjih pretresov odpotovali v Moskvo.

Po dveurni zamudi pred odhodom v Sevillo in osemurni agoniji pred potjo v Liverpool so Mariborčani brez težav poleteli proti Moskvi, kjer jih nocoj čaka tekma 5. kroga Lige prvakov. Slovenski državni prvak je v štirih krogih osvojil eno točko in zaseda zadnje mesto v skupini E. Vijoličasti so si edino točko priigrali v Ljudskem vrtu, kjer so v prvem krogu remizirali prav s Spartakom (1:1).

Mitja Viler | Avtor: NK Maribor/Twitter NK Maribor/Twitter
"Od tiste tekme je minilo že več kot dva meseca, iztočnica je lahko dogajanje v zadnjem obdobju. Za nas je dobro, da si tekme sledijo ena za drugo. Nihali smo v čustvih v zadnjem obdobju, od učinkovite predstave v Krškem, prek vmesne slabše v pokalnem do zmage v prvenstvenem derbiju. Nismo imeli veliko časa, a še vedno dovolj za temeljito pripravo na Spartak. Kot vidimo, tekmeci zabijajo veliko golov v ruskem prvenstvu. Ne verjamem, da bodo tako ofenzivni na tej tekmi, v nobenem primeru pa jim ne smemo puščati preveč prostora. Treba bo poskrbeti tudi za varovanje soigralcev in dobro paziti, da preprečimo protinapade," je pred gostovanjem v Moskvi povedal Mitja Viler.

Darko Milanič Liga prvakov Šport Položaj ni rožnat, a upanje ostaja

Mariborčani so za let v rusko prestolnico porabili dve uri in 25 minut. Trener Darko Milanič je že v ponedeljek poudaril, da je tretje mesto še vedno dosegljivo, zaveda pa se, da bodo morali njegovi varovanci odigrati zelo dobro tekmo. "Izpostaviti moramo, da Spartak zdaj igra dobro, drugače. Spremenili so postavitev, v kateri so bolj prišli do izraza njihovi napadalno usmerjeni igralci. Zdaj prihajajo v zaključke akcij z večjim številom igralcev. Iz ekipe so izločili enega štoperja in dodali krilnega napadalca. Nenehno imajo željo po ofenzivi, dobro izkoriščajo hitrost posameznikov. Takrat v Ljudskem vrtu so poskušali nekaj spremeniti, igrali so s tremi branilci, kar v njihovi šampionski sezoni ni bilo pravilo. Zdaj so posegli po drugačnih zamislih in jim gre res dobro. Opazno pa je, da tekmecem pustijo več igrati kot Liverpool in Sevilla. Zato bo pomembno, da jim ne omogočamo možnosti za protinapade. Način, na katerega smo igrali na prvi medsebojni tekmi in v derbiju, ko smo šli na vsako žogo zelo odločno, nam bo pomagal."

Nekaj malega o postavi

Poškodba Aleksandra Rajčevića je Milaniča prisilila v prevetritev taktičnih zamisli. "Ker smo ostali brez Rajčevića, nimamo možnosti, da bi kot v Liverpoolu igrali s tremi osrednjimi branilci. Zato bomo ostali pri igranju s štirimi v obrambni vrsti. Poskušali bomo na drugačen način onemogočiti napadalno kakovost Spartaka, tudi s pomočjo vezistov."

Dodaten stres bodo neprijazne vremenske razmere, v Rusiji bo vse prej kot toplo. "Pomembnost tekme je tako visoka, da nič ne sme vplivati na izvedbo. Spomniti bo treba, da se v tej fazi sezone, ko je za nami že toliko tekem, moramo oprijeti moštvenosti, ki nam je v začetku sezone odprla pot do tega, kar zdaj doživljamo," je zatrdil Milanič.

Darko Milanič Sevilla Maribor Težave Šport Mariborčani so se morali izkrcati z letala maribor letališče Slaba popotnica Šport Mariborčani doživeli šok že na letališču
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice