Šport
2473 ogledov

So sodniki oškodovali Celjane?

Celje Pivovarna Laško twitter RK Celje Piv. Laško
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 8. krogu lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti Kielu s 27:28 (14:15).

Celjani so pred tednom dni - v odsotnosti treh nosilcev svoje igre Boruta Mačkovška, Žige Mlakarja in Luke Mitrovića - osvojili nekoč nepremagljivo rokometno trdnjavo v Kielu, na današnji drugi medsebojni tekmi v Zlatorogu pa so morali po izjemno dramatični končnici priznati premoč tekmecem iz severnega dela Nemčije.

Slovenski prvaki so znova navdušili in po slabem uvodu v tekmo uprizorili spektakularen preobrat. V svojem žepu so že imeli točko, a nato v razburljivem in izenačenem dvoboju vendarle ostali brez točk, zadnji žebelj v celjsko krsto pa je v izdihljajih tekme za "zebre" zabil švedski krilni reprezentant Niclas Ekberg.

Celjska ekipa je na dosedanjih osmih tekmah najmočnejšega klubskega evropskega tekmovanja poleg Kiela premagala še poljski Vive Kielce in igrala neodločeno z beloruskim Brestom, izgubila pa proti francoskemu PSG, madžarskemu Veszpremu, Flensburgu, Kielu in danskemu Aalborgu. Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 26. novembra, gostila nemški Flensburg-Handewitt.

Velenjčan na celjski klopi Branko Tamše je imel v primerjavi s prvim dvobojem v Kielu na voljo rekonvalescenta po poškodbi komolca Mačkovška, njegovi izbranci pa so slabo odprli tekmo in si že po vsega dvanajstih minutah igre pridelali zaostanek petih golov (4:9). Po visokem zaostanku pa so strnili svoje vrste, zaigrali agresivno v obrambi in uveljavili svojo hitro igro v napadu ter se v 16. minuti približali na vsega dva gola zaostanka (8:10).

krimovke Liga prvakinj Šport Slaba končnica Krima

Slovenki prvak je v nadaljevanju malenkostno popustil, mednarodno pisana nemška zasedba je naredila delni izid 3:0 in mu v 19. minuti ušla na plus pet (8:13), a končnica prvega polčasa je znova minila v prevladi celjske zasedbe, ki je po golu Gala Marguča na polčasu zaostajala za zadetek (14:15).

Začetek druge polovice tekme je minil v izenačeni predstavi. V rahli rezultatski prednosti so bili gosti iz Kiela, a Celjani so jim vseskozi tesno dihali za ovratnik in jih ogrožali, po golu Tilna Kodrina v 41. minuti iz polprotinapada pa prvič na dvoboju povedli z 19:18.

Zadnjih dvajset minut dramatičnega dvoboja je minil v izjemno izenačeni predstavi, odločale so malenkosti in navdih posameznikov. Na žalost privržencev celjskega moštva jih je bilo več na strani nemške zasedbe, v ključnih trenutkih je v polnem sijaju zablestel danski vratar Niklas Landin, ki je zaustavil nekaj ključnih žog.

Celje Pivovarna Laško Liga prvakov Šport Po senzaciji še težje delo

Po njegovi zaslugi je nemška zasedba v 52. minuti pahnila slovensko v zaostanek dveh golov (23:25). Celjani se niso predali, znova so pokazali fanatično bojevito igro in navkljub izključitvi Matica Suholežnika po golu Črnogorca Branka Vujovića deset sekund pred koncem tekme izenačili na 28:28. A Nemci so izpeljali bliskovit nasproten napad, ki ga je v izdihljajih tekme zaključil Ekberg in Celjane zavil v črno.

V celjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Marguč in Vujović, ki sta dosegla po pet golov.

Odločilni zadetek pa bi sodnika morala razveljaviti, saj je bil ob hitrem izvajanju centra eden od igralcev Kiela že na celjski polovici, kar je razvidno iz spodnjega videa, ki ga je posnel eden od navijačev. Izvajanje centra bi Nemci morali ponoviti, na postavljeno obrambo pa v nekaj sekundah najbrž ne bi prišli do izdelanega strela.

Zadnji gol na tekmi si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Izjave po tekmi:

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Čestitke Kielu za zmago. V prvi vrsti bi se rad iskreno zahvalil čudoviti publiki, ljudem, ki so napolnili Zlatorog. Med tekmo smo ostali brez Jake Malusa, kar je bil za nas zelo velik udarec. Na srečo se je vsaj za obrambo vrnil Borut Mačkovšek. Odigrali smo dobro tekmo, naredili nekaj preveč napak, ki si jih proti Kielu ne smeš privoščiti. Veseli me, da smo se nekajkrat vrnili po zaostanku, fantje so res pustili srce na igrišču. Na koncu smo uspeli nadoknaditi dva gola zaostanka in izenačili, nato pa prejeli zadetek, ki ga ne bom komentiral. Verjamem, da smo si zaslužili vsaj neodločen rezultat."

Urban Lesjak, igralec Celja Pivovarne Laško: "Najprej bi se rad zahvalil publiki, ki je napolnila Zlatorog. Verjamem, da so videli našo požrtvovalno igro, veliko borbo in srce ter nas bodo podprli že na naslednji tekmi proti Flensburgu in vseh drugih tekmah. Čestitke mojim soigralcem, proti Kielu smo odigrali dve zelo kakovostni tekmi. Enkrat smo bili uspešnejši, drugič ne. Žal mi je te zadnje situacije, da je nismo uspeli preprečiti."

Miha Zarabec, igralec Kiela: "Zelo veseli smo zmage. Do nje smo prišli težko in na koncu ujeli zmago, a takšen je šport. Skoraj ne morem verjeti, da lahko Celje z nami odigra dve takšni tekmi ob vseh težavah in poškodbah, ki jih ima. Prišli smo po zmago, to nam je uspelo, a boj bo hud vse do konca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.