Šport
65 ogledov

Ose izgubile, Celjani do točke

Gorenje Velenje twitter RK Gorenje Velenje
Najboljša slovenska rokometna kluba sta iztržila točko na dveh tekmah.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 7. krogu lige Seha izgubili proti Zagrebu s 23:25 (14:12). Ekipi sta do te tekme v šestih krogih prišli do treh zmag, tokrat pa so bili boljši Zagrebčani, ki so zdaj pri štirih.

Velenjčani so prvi del prvega polčasa lovili zaostanek za gosti iz Zagreba in hrvaško zasedbo ijelii pri 5:5. Niko Medved je po treh zaporednih zadetkih domače popeljal do vodstva z 10:7, isti igralec pa je poskrbel tudi za vodstvo z 12:10 in 14:12. V drugem polčasu so domači prikazali dobro igro, a so varovanci Kasima Kamenice znali izkoristiti svoje priložnosti. Pet minut pred koncem so preko Stipeta Mandalinića povedli z 22:21 in prednost uspešno pripeljali do konca ter vknjižili nove točke.

Pri domačih je bil s petimi goli najboljši Nejc Cehte, pri Zagrebčanih jih je Žarko Marković dosegel devet.

Celje Pivovarna Laško je gostila ekipo Nexe Našice in se s tekmeci razšla z neodločenim izidom 27:27 (12:12). Čeprav so Celjani večji del prvega polčasa vodili, so v drugem delu lovili zaostanek in na koncu sta si ekipi razdelili točke. Obe moštvi se sicer v tem obdobju srečujeta z velikimi težavami, saj imata številne poškodovane igralce.

Celjani so dvoboj proti hrvaškemu podprvaku iz Našic dobro odprli, hitro pobegnili na plus 3 (7:4 in 9:6), a so gostom, ki so imeli pred to tekmo dve zmagi manj, dovolili priključek ob koncu prvega polčasa. Na odmor sta tako ekipi odšli z izenačenim izidom, takšen pa je bil tudi začetek drugega polčasa, ko sta bili ekipi poravnani na 13., 14., 15., 16. in 17. zadetek, potem pa so domači preko Kristiana Bećirija pobegnili za dva gola.

Po izidu 20:20 so gostje na tekmi prvič povedli in pobegnili na 22:20. V tem trenutku so Celjani pričeli loviti zaostanek, ga tudi izničili in bili po izidu 23:23 do konca tekme v dramatični končnici enakovredni gostujoči ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice