Šport
99 ogledov

Norvežani pogoreli v Rdeči dvorani

Gorenje Velenje Elverum Gorenje Velenje/Facebook
Rokometaši Gorenja so v šestem kolu skupine C EHF lige prvakov v Rdeči dvorani visoko premagali norveški Elverum (30:21).

Slovenski rokometni podprvaki iz vrst Gorenja so po treh uvodnih zmagah nad španskim Ademarjem, Dinamom in Skjernom nanizali dva zaporedna poraza proti Schaffhausnu in norveškemu Elverumu, na današnji povratni tekmi pa so se norveškemu državnemu prvaku oddolžili za poraz na prvi medsebojni tekmi in se po nepopolnem krogu povzpeli na prvo mesto v skupini C. V prihodnjem krogu bodo v soboto, 11. novembra, gostovali pri Ademarju.

Krim Mercator Kodeljevo Liga prvakinj Šport Krimovke zlahka v drugi del

"Ose" so slabo odprle tekmo in zaostale z 0:2, v nadaljevanju pa vendarle zaigrale veliko bolje v obrambi in strpno v napadu ter z raznovrstnimi akcijami v 13. minuti povedle z 8:6. Gosti so v naslednji minuti naredili delni izid 2:0 in izenačili na 6:6, do konca prvega polčasa pa se je v Rdeči dvorani odvijal neizprosen in izenačen boj za vsak košček igrišča. V rahli rezultatski prednosti so bili vseskozi gostitelji, ki so največ vodili za dva gola, a naredili tudi številne tehnične napake in zapravili kar nekaj ugodnih priložnosti za izrazitejše vodstvo.

Flensburg Celje PL Liga prvakov Šport Zdesetkani Celjani klonili v Nemčiji

Drugo polovico tekme so Velenjčani začeli z dvema goloma prednosti (14:12), v nadaljevanju pa tudi odpravili svoje napake iz prvega polčasa. Predvsem sijajno so zaigrali v samem uvodu in v 36. minuti povedli za pet golov (19:14), le minuto kasneje pa je Slovenec v dresu Elveruma Tine Poklar prejel rdeči karton zaradi grobega prekrška nad Rokom Ovničkom.

Izbranci domačega trenerja Željka Babića so po odhodu izjemno pomembnega člena v norveški zasedbi povsem zagospodarili na domačem parketu. Na igrišču so se dodobra razleteli, v 46. minuti so si priigrali sedem golov prednosti (24:17) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v Šaleški dolini. Največjo prednost so si priigrali ob koncu tekme (29:20 in 30:21).

V velenjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Rok Ovniček s sedmimi in Alem Toskić s petimi zadetki.

EHF liga prvakov (skupina C), 6. kolo:

Gorenje Velenje - Elverum 30:21 (14:12)
Ovniček 7, Toskić 5, Pejović 4; Hanisch 4, Jonsson 3.

Ademar León - Dinamo Bukarešta 32:29 (18:15)

Nedelja:
Skjern - Kadetten Schaffhausen

LESTVICA:
1. Gorenje Velenje 8 točk
2. Skjern 6 (-1)
3. Kadetten Schaffhausen 6 (-1)
4. Ademar León 6
5. Elverum 6
6. Dinamo Bukarešta 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.