Šport
73 ogledov

Zdesetkani Celjani klonili v Nemčiji

Flensburg Celje PL Celje PL/Facebook
Rokometaši Celja PL so v šestem kolu EHF Lige prvakov izgubili na gostovanju v Flensburgu.

Rokometaši Celja so v odsotnosti Žige Mlakarja, Boruta Mačkovška in Luke Mitrovića pričakovano izgubili v Flensburgu (33:28), a znova pokazali svoje veliko srce. Večji del tekme so bili povsem enakovredni favoriziranim gostiteljem, v močno zdesetkani zasedbi pa bodo nastopili tudi na naslednji tekmi v elitni skupini B lige prvakov, ko bodo v nedeljo, 12. novembra, gostovali v nemškem Kielu, kjer igra slovenski reprezentant Miha Zarabec. Mitrović bo zavoljo strganih kolenskih križnih vezi namreč manjkal do konca sezone, Mlakar zaradi zloma dlančne kosti vsaj mesec dni, Mačkovšek pa ima hude težave s poškodovanim komolcem.

Celjska ekipa je na dosedanjih šestih tekmah zbrala tri točke, potem ko je premagala poljski Vive Kielce in igrala neodločeno z beloruskim Brestom, poleg Flensburga pa je izgubila še proti madžarskemu Veszpremu, danskemu Aalborgu in francoskemu PSG.

Žiga Mlakar Celje PL Liga prvakov Šport Celjani močno oslabljeni

Trener celjske zasedbe Branko Tamše je zavoljo številnih poškodb komajda sestavil zasedbo za Flensburg, dodatne glavobole pa sta mu povzročila danska sodnika Martin Gjeding in Mads Hansen, ki sta že po pičlih dveh minutah igre pokazala rdeči karton Maticu Suholežniku. A slovenski prvak navkljub "šoku" ni vrgel puške v koruzo in se je povsem enakovredno zoperstavil skandinavsko obarvani domači zasedbi.

Celjani so pomanjkanje v izkušnjah nadoknadili z bojevito in srčno igro v obrambi, v napadu pa so bolj ali manj vseskozi imeli rešitve za domači obrambni blok. Na krilih razpoloženega Branka Vujovića - v uvodnih petnajstih minutah je dosegel pet, na koncu pa devet golov, kar je njegov strelski rekord v ligi prvakov - so favoriziranim gostiteljem vseskozi dihali za ovratnik, najbolj kritične trenutke v prvi polovici tekme pa so med 23. in 26. minuto, ko so si pridelali zaostanek treh golov (12:15). V sami končnici so naredili delni izid 2:0 in znižali na 14:15, polčas pa končali z zaostankom enega gola (15:16).

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Branko Vujović z devetimi goli, Gal Marguč je prispeval osem zadetkov.

Slovenski prvaki so bili v prvem polčasu navkljub osmim tehničnim napakam povsem konkurenčni nemškim podprvakom, drugo polovico tekme pa so začeli na najboljši možni način. Po golih vratarja Urbana Lesjaka prek celega igrišča ter Vujovića so povedli s 17:16, atletsko zelo sposobnim gostiteljem pa kljubovali tudi v prvi polovici drugega polčasa.

Gostitelji so šele v zadnjih petnajstih minutah igre s svojo tradicionalno igro "teci in vrzi" zlomili odpor zdesetkanih Celjanov, ki so po golu Vujovića še v 45. minuti vodili s 23:22. A gostitelji so jim v naslednjih štirih minutah po delnem izidu 4:0 ušli na tri gole (23:26), največji primanjkljaj pa so si pridelali ob koncu tekme, ko so imeli dva rokometaša manj na igrišču (27:33).

EHF liga prvakov (skupina B), 6. kolo:

Flensburg-Handewitt - Celje PL 33:28 (16:15)
Svan 7, Lauge, Mahe po 5; Vujović 9, Marguč 8.

Sobota:
Telekom Veszprem - Aalborg
Meškov Brest - THW Kiel

Nedelja:
Paris SG - Vive Kielce

LESTVICA:
1. Telekom Veszprem 9 točk
2. Flensburg-Handewitt 8 (+1)
3. Paris SG 8
4. Meškov Brest 5
5. Vive Kielce 4
6. THW Kiel 3
7. Celje PL 3 (+1)
8. Aalborg 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.