Šport
86 ogledov

Krimovke zlahka v drugi del

Krim Mercator Kodeljevo RZS/Twitter
Rokometašice Krima Mercatorja so v četrtem kolu EHF lige prvakinj doma premagale Vistal Gdynio (29:22) in si zagotovile drugi del omenjenega tekmovanja.

Rokometašice Krima so še drugič v dobrem tednu dni premagale Vistal Gdynio, tudi druga tekma se je končala z visokim rezultatom v prid izbrank Uroša Bregarja. Na prvi tekmi so njegove varovanke slavile z 29:19, danes pa z 29:22, z novim parom točk pa si so zagotovile napredovanje v drugi del lige prvakinj.

Ana Gros Metz Liga prvakinj Šport Lepo priznanje za Slovenko

Ljubljanske rokometašice so velik korak do novega para točk naredile že v prvem polčasu. Poljakinje so vodile le enkrat, v sedmi minuti so po uspešno izvedeni sedemmetrovki povedle s 4:3. Nato so imele priložnost za +2, kar pa je preprečila Miša Marinček, po še drugi njeni obrambi pa je Alja Koren krimovke spet popeljala v prednost. V 10. minuti so domače prvič na tekmi povedle z dvema goloma prednosti, za še višjo prednost pa so v tem obdobju naredile kakšno napako preveč.

V drugi polovici prvega polčasa so "tigrice" strnile obrambne vrste, kar se jim je obrestovalo. Gostje so se v napadu mučile, domačinke pa so počasi začele nabirati prednost. V 20. minuti so povedle s štirimi goli prednosti, čeprav so se igralke Vistala v 25. minuti približale na 10:12, pa so slovenske prvakinje na odmor šle z lepo prednostjo 16:11.

"Tekma gre v pozabo, ker teh točk ne bomo prenesli naprej. Čakata nas tekmi z Bukarešto in nato Nykobingom."
Uroš Bregar

Drugi polčas so igralke Vistala začele bolje, po dveh golih so zaostanek zmanjšale na 13:16. V 37. minuti so Ljubljančanke spet vodile s petimi goli, v 52. minuti pa so prvič na tekmi povedle s +6 (25:19). Nekaj trenutkov kasneje je Jelena Despotović zadela za +7 in poljska klop je klicala minuto odmora. Aneja Beganović je pet minut do konca zadela za 27:20, Miša Marinček je zatem zbrala obrambo, Maria Adler je zadela za +8, Polona Barič po protinapadu za +9 in Vistal je bil na kolenih.

EHF liga prvakinj (skupina A), 4. kolo:

Krim Mercator - Vistal Gdynia 29:22 (16:11)
Barič, Stanko po 6; Zych 5.

CSM Bukarešta - Nykøbing Falster 39:26 (18:12)

LESTVICA:
1. CSM Bukarešta 6 točk
2. Krim Mercator 6
3. Nykøbing Falster 4
4. Vistal Gdynia 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.