Šport
125 ogledov

Po senzaciji še težje delo

Celje Pivovarna Laško twitter RK Celje Piv. Laško
Celjani se bodo znova pomerili s favoriziranimi Nemci, ki prihajajo po maščevanje.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so konec minulega tedna priredili prvovrstno presenečenje in na severu Nemčije na kolena položili tekmece iz Kiela. Slovenski prvaki se bodo v nedeljo, 19. novembra, v okviru 8. kroga evropske lige prvakov znova pomerili z osmoljenci nedeljske tekme v Kielu, tekma pa se bo v dvorani Zlatorog pričela ob 17. uri.

Najboljša slovenska rokometna ekipa v zadnjih sezonah zavoljo šibkega finančnega stanja ni več konkurenčna najboljšim zasedbam na stari celini, navzlic temu pa vsako sezono priredi senzacijo in odvzame skalp veliko močnejšim in kakovostnejšim moštvom. V tej sezoni je priredila že dve tovrstni presenečenji, po zmagoslavju nad poljsko ekipo Vive Kielce je konec minulega tedna slavila še v Kielu. Zadnja zmaga je bila zares senzacionalna, Celjani so namreč v Nemčijo pripotovali brez treh nosilcev svoje igre Žige Mlakarja, Boruta Mačkovška in Luke Mitrovića, v dokaj slabem zdravstvenem stanju pa so bili tudi Urban Lesjak, Jaka Malus in Daniel Dušebajev.

A Celjani so v Kielu pokazali, da imajo veliko srce. V tej sezoni so bili proti močnejšim in višjim ter predvsem bogatejšim tekmecem že nekajkrat blizu presenečenja, a jih je enostavno "zmanjkalo" v končnici dvobojev, na nedeljski tekmi pa so zdržali in osvojili zlata vredni točki za morebitni preboj v osmino finala. Vanj se bo po prvem delu tekmovanja uvrstilo šest ekip iz skupine B, po sedmih odigranih tekmah pa najbolje kaže francoskemu PSG, ki je zbral 12 točk, madžarski Veszprem jih ima 11, nemški Flensburg-Handewitt deset, Vive Kielce šest, beloruski Meškov, Kiel in Celje po pet, danski Aalborg pa je z dvema točkama na zadnjem mestu.

Celje Pivovarna Laško Liga prvakov Šport Celjani pripravili veliko presenečenje

V celjskem taboru se zavedajo težavnosti nedeljske tekme, predvsem pa tega, da bodo gostili tekmece, ki ne bodo izbirali sredstev, da se jim maščujejo za nedavni poraz pred svojimi gledalci. Po naboru igralcev so igralci iz Kiela daleč pred Celjani, imenitna rokometna imena zgovorno pričajo o tem. Nemci Andreas Wolf, Patrick Wiencek, Christian Zeitz, Steffen Weinhold, Rune Dahmke in Christian Dissinger, Danca Niklas Landin in Rene Toft Hansen, Srb Marko Vujin, Šveda Niklas Ekberg in Lukas Nilsson imajo veliko večjo mednarodno veljavo od Celjanov, svoj prostor v nemški ekipi pa si je izboril tudi slovenski reprezentant in nekdanji član Celja Miha Zarabec.

Celje PL | Avtor: twitter RK  Celje Piv. Laško twitter RK Celje Piv. Laško

"Glede na vse okoliščine nam je v Nemčiji uspel velik met, hkrati pa se zavedamo, da nas na povratni medsebojni tekmi čaka še zahtevnejša naloga. Upam, da bo Zlatorog napolnjen do zadnjega kotička in da bodo moji varovanci nedeljsko tekmo začeli z identično miselnostjo kot v Kielu. Le z izjemno bojevito in zbrano igro lahko računamo na uspeh proti močni in kakovostni nemški zasedbi," je dejal strateg celjske ekipe Branko Tamše. Velenjčan na celjski klopi bo morda lahko računal tudi na Mačkovška, ki je z ekipo v tem tednu opravil dva treninga, v slabem zdravstvenem stanju pa sta krožna napadalca Matic Suholežnik in Kristian Bećiri. Prvi ima virozo, drugi težave s prepono, oba pa bosta stisnila zobe in nastopila na nedeljski tekmi.

Ivan Slišković Vrnitev Šport Stari znanec okrepil Celjane

Na nedeljski tekmi v Kielu je "eksplodiral" Malus, ki se razvija v sijajnega igralca in je nedavno v Zagrebu odigral tudi krstno tekmo za slovensko izbrano vrsto pod vodstvom selektorja Veselina Vujovića. Celjski organizator igre se zaveda, da jih v nedeljo čaka izjemno zahteven tekmec, ki bo v Zlatorogu skušal oprati madež po nedeljskem porazu pred svojimi gledalci. "Navkljub naši mladosti smo si v tej sezoni postavili visoke cilje in smo dobesedno lačni zahtevnih mednarodnih preizkušenj, najbolj pomembno pa je, da v njih tudi uživamo. Proti poljskemu prvaku in Kielu smo dokazali, da smo iz pravega testa, hkrati pa spoznali, da so največji superzvezdniki v drugih ekipah navadni ljudje. V nedeljo si želimo glasno podporo naših privržencev, mi bomo zagotovo pustili srce na igrišču," pravi pred nedeljsko tekmo dejal komaj 21-letni Malus.

"V tej sezoni smo dokazali, da znamo igrati in lahko premagamo vsakogar. Za nas je ključno, da imamo trdno obrambo in razpoloženega vratarja. Potem je vse lažje, saj lahko igramo hitro in raznovrstno v napadu. Enkrat nam je že uspelo premagati Kiel, zakaj ga ne bi še enkrat," je pred nedeljsko tekmo dejal v Mostarju rojeni nekdanji francoski reprezentant in krožni napadalec celjske zasedbe Igor Anić, ki je nekoč igral tudi za Kiel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.