Šport > Nogomet
181 ogledov

Guardiola o veselju, Mourinho o vzgoji

Pep Guardiola Jose Mourinho
Nedeljski derbi na Old Traffordu še vedno buri duhove.

V Angliji se je po nogometnem derbiju v Manchestru, ki so ga kot gostje dobili nogometaši Cityja, razvnela živahna razprava o tem, ali so sinjemodri pretiravali z veseljačenjem na Old Traffordu. V zasedbi Uniteda menijo, da so, odgovore oziroma poročilo o tem, kaj se je dogajalo po tekmi, pa zdaj želi tudi angleška nogometna zveza FA.

Nedeljski derbi obeh ekip iz Mancehstra se je končal z zmago Cityja (1:2), po njej pa je vodilno moštvo Premier League povečalo prednost na lestvici pred prvim zasledovalcem že na 11 točk.

Jose Mourinho Hude besede Šport Spor pred slačilnico, v Mourinha letelo mleko

Trener sinjemodrih Pep Guardiola pa meni, da stvari niso šle prek meja dobrega okusa. "Nikakor nismo pretiravali. Bili smo pač veseli, dobili smo derbi z največjim tekmecem. Če bi zmagal United, bi oni naredili isto. In kje smo se veselili? V garderobi, kje pa naj bi se sicer na Old Traffordu," je pojasnil trener Cityja in prevzel odgovornost nase, češ da je on nagovoril svoje varovance k proslavljanju.

Zgodba ima sicer še drugo plat, saj naj bi v tesnem prehodu med igriščem in slačilnicami prišlo do prerivanja in odrivanja med člani obeh ekip, po katerem je pomočnik Guardiole Mikel Arteta končal z okrvavljenim obrazom, sprla naj bi se tudi strateg domačih José Mourinho in Cityjev vratar Ederson, iz slačilnice gostov pa naj bi v trenerja domačih poleteli plastenki vode in mleka.

"Gre za razliko v obnašanju in vzgoji. To je vse."
José Mourinho

Vse to bodo morali rdeči in sinjemodri pojasniti tudi FA, ki je obema kluboma postavila sredo kot rok, ko morata razložiti, kaj se je dogajalo po koncu tekme.

Mourinho na novinarski konferenci pred sredino tekmo z Bournemouthom ni želel pretirano komentirati dogodkov, vseeno pa je v smeri Cityja izstrelil eno strupeno puščico. "Nisem tukaj, da bi komentiral njegove besede," je dejal Portugalec, ko so ga pobarali o izjavi Guardiole. "Vse kar bom rekel o tem, je to, da je to zame vprašanje razlike. Gre za razliko v obnašanju in vzgoji. To je vse."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.