Šport > Nogomet
577 ogledov

To mu je po tekmi dejal Guardiola

pep guardiola
Bristol City je osvojil srca navijačev na Otoku.

Angleški drugoligaš Bristol City se je na prvi polfinalni tekmi angleškega ligaškega pokala dobro upiral favoriziranemu Manchester Cityju.

Varovanci Pepa Guardiole so na domačem Etihadu slavili po preobratu z 2:1. Goste je z bele točke v 44. minuti popeljal Bobby Reid, v nadaljevanju pa sta preobrat zrežirala Kevin De Bruyne in Sergio Agüero. Odločilni zadetek za zmago meščanov je padel v 92. minuti.

Nad predstavo gostujoče ekipe, ki je v četrtfinalu izločila Manchester United, je bil navdušen tudi domači strateg Guardiola. Trener Bristola Lee Johnson je razkril, kaj mu je po tekmi dejal trener vodilne ekipe angleškega prvenstva.

"Pep Guardiola mi je rekel, da smo igrali bolje kot večina klubov v Premier League, ki gostujejo pri Manchester Cityju," je povedal Johnson.

Povratna tekma Manchestra in Bristola bo na sporedu 23. januarja. V drugem polfinalu se bosta pomerila Chelsea in Arsenal.

Meščani še naprej dominirajo v angleškem prvenstvu, kjer imajo po 22 odigranih krogih kar 15 točk prednosti pred mestnim tekmecem in najbližjim zasledovalcem na lestvici.

City v domačem prvenstvu ni izgubil že 30 zaporednih tekem (26 zmag). Med desetimi najboljšimi strelci aktualne sezone Premier League so kar trije sinjemodri nogometaši - Raheem Sterling (14 golov/3. mesto), Sergio Agüero (13 golov/4. mesto) in Gabriel Jesus (8 golov/10. mesto). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice