Šport > Nogomet
619 ogledov

Messi končal neslavno tradicijo, Bayern opravil levji delež

messi iniesta Epa
V Ligi prvakov so bile na sporedu prve tekme osmine finala.

V derbiju osmine finala Lige prvakov sta se na londonskem stadionu Stamford Bridge pomerila Chelsea in Barcelona. Katalonci so celo tekmo dominirali v posesti žoge, a so bili domači konkretnejši v napadu. Tekma se je končala z neodločenim izidom (1:1).

Cristiano Ronaldo Liga prvakov Šport Velik preobrat na stadionu Santiago Bernabeu

Chelsea je v vodstvo popeljal Willian, ki je že v prvem polčasu stresel obe vratnici, za izenačenje pa je v 75. minuti poskrbel Lionel Messi, ki je po 730 minutah oziroma devetih tekmah dosegel sploh prvi gol proti aktualnemu angleškemu prvaku.

messi fabregas | Avtor: Epa Epa

V uvodnih minutah so bili več pri žogi gostujoči nogometaši, a prave nevarnosti za Thibauta Courtoisa ni bilo. Modri so najprej zapretili iz protinapada, v peti minuti pa je prvič proti vratom Marca-Andreja ter Stegna sprožil Eden Hazard.

Barcelona je bila veliko pri žogi, a je bil Chelsea nevarnejši. Po podaji iz kota je do strela z glavo prišel Antonio Rüdiger.  Na drugi strani je preigraval Messi, ki je žogo posredoval Paulinhu, njegovo podajo pred gol pa so odbili domači branilci. 

Hazard je znova zapretil po izjemni podaji Cesca Fabregasa, nato so pobudo prevzeli Katalonci. Messi je še enkrat našel odkritega Paulinha, ki ni bil dovolj natančen z glavo. Nogometaši Chelseaja so se  pomaknili nazaj in tekmo poskušali nadzorovati iz obrambnega položaja. Posest žoge je bila občutno na strani Barcelone (71% ob koncu polčasa), ki pa prave priložnost ni imela.

barcelona iniesta busquets | Avtor: Epa Epa

Podajo Andrésa Iniesta je znotraj kazenskega prostora sprejel Messi, a so ga nemudoma onemogočili trije nogometaši Chelseaja. Willian je lepo preigraval na sredini, njegov prodor pa je s prekrškom za rumeni karton zaustavil Ivan Rakitić. Prosti strel z vrha kazenskega prostora je izvedel Marcos Alonso, posredoval je Ter Stegen.

Chelsea se je znova prebudil. Willian je zlahka pobegnil Sergiu Busquetsu in stresel desno vratnico. Barça je imela ogromno sreče, saj Ter Stegen ne bi imel nobenih možnosti.

antonio conte | Avtor: Epa Epa

Gerard Piqué se je po podaji iz kota zapletel z Rüdigerjem in padel, a prekrška za 11-metrovko ni bilo. Razpoloženi Willian je nato stresel še levo vratnico in v neveri zmajeval z glavo, takoj zatem je žogo prek gola poslal še Hazard.

Domači so začutili svojo priložnost in ob glasni podpori navijačev pritisnili proti vratom Barcelone, vendar se izid do konca polčasa ni spremenil (0:0).

Gostje so drugi polčas začeli odločno, predložek pred Courtoisa je poslal Roberto, vendar je žoga končala v gol avtu. Nezbranost Chelseajeve obrambe bi lahko takoj zatem kaznoval Iniesta, a je njegov strel zletel daleč mimo gola.

To so bile Barçine minute, medtem ko so modri potrpežljivo čakali na svojo priložnost. Dobro se je v prodoru med tremi nogometaši Chelseaja znašel Luis Suárez, ki pa iz težkega položaja ni mogel ogroziti Courtoisa.

Poskusi domačih navijačev, da bi dvignili moralo svoje ekipe, niso obrodili sadov, nadaljevala se je prevlada Barcelone. Nato je sledil šok.

 | Avtor: Epa Epa

Nalet Kataloncev je prekinil "dolžnik" prvega polčasa Willian, ki je lepo prebral postavitev Barçine obrambe in z izredno natančnim strelom po tleh zadel ob desni vratnici.

Chelsea je po doseženem zadetku pobudo spet prepustil Barceloni. Kazen je sledila le dobrih deset minut kasneje, ko je po veliki napaki domače ekipe do žoge prišel Iniesta in nesebično podal do Messija, ki je z neoviranim strelom rutinirano izenačil na 1:1. Argentinec je dosegel sploh prvi gol proti Chelseaju.


Antonio Conte se je ozrl po klopi za razerve in Pedra Rodrigueza zamenjal z Alvarom Morato. Namesto Fabregasa je vstopil Danny Drinkwater. Menjave niso prinesle bistvene spremembe na igrišču in ostalo je pri neodločenem izidu.

Bayern razbil Bešiktaš

Na drugi tekmi večera je Bešiktaš že v 16. minuti ostal brez izključenega Domagoja Vide, Bavarci, ki so tudi sicer prevladovali, pa so povedli v 43. minuti, ko je po podaji Davida Alabe zadel Thomas Müller.

Tudi v drugem polčasu se je nadaljevala prevlada Bavarcev, ki so sprožili precej več strelov kot gosti, in svojo premoč tudi oplemenitili. V 53. minuti je po podaji Roberta Lewandowskega za 2:0 zadel Kingsley Coman, Müller pa je za 3:0 zadel v 66. minuti.

V 79. minuti je Lewandowski praktično potrdil Bayernovo mesto med elitno evropsko osmerico, ko je iz bližine zadel za 4:0. Poljski reprezentant je zadel še enkrat v 88. minuti in postavil le še piko na i visoki zmagi Bayerna.

bayern munchen | Avtor: Epa Epa

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme: 

Chelsea : Barcelona 1:1 (0:0)
Willian 62.; Messi 75

Začetni postavi:
CHELSEA: Courtois; Rudiger, Christensen, Azpilicueta; Moses, Kante, Fabregas, Alonso; Willian, Hazard, Pedro
BARCELONA: Ter Stegen; Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta, Paulinho; Messi, Suarez

Bayern München : Bešiktaš 5:0 (1:0)
Müller 43., 66., Coman 53., Lewandowski 79., 88.

Začetni postavi:
BAYERN MÜNCHEN: Ulreich; Hummels, Javi Martinez, Boateng, Alaba; James, Vidal, Kimmich; Muller, Lewandowski, Coman
BEŠIKTAŠ: Fabri; Adriano, Pepe, Vida, Erkin; Quaresma, Medel; Hutchinson, Talisca, Babel; Love

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice