Šport > Nogomet
242 ogledov

Velik preobrat na stadionu Santiago Bernabeu

Cristiano Ronaldo Epa
Real je v dvoboju velikanov gostil PSG in po zaostanku z 0:1 slavil s 3:1. Liverpool si je praktično že zagotovil napredovanje.

V osmini finala za derbi lige prvakov velja obračun med branilcem naslova Real Madridom in PSG, dvoboj na stadionu Santiago Bernabeu pa se je začel z zelo agresivno igro, na trenutke tudi grobo. Do prve priložnosti je prišel Cristiano Ronaldo, ki pa je sprožil iz težkega kota in žoga je poletelo mimo vrat. Sledil je precej nevarnejši poizkus Tonija Kroosa z roba kazenskega prostora, pariški vratar Alphonse Areola pa je žogo odbil predse, a so jo na njegovo srečo v kot izbili njegovi soigralci.

Na drugi strani je do strela prišel Yuri Berchiche, vendar je tudi njegov diagonalni strel poletel mimo vrat. Kasneje je bila tekma za nekaj časa prekinjena, ob naletu Danija Alvesa jo je skupil njegov rojak Marcelo, kasneje pa se je izkazalo, da ni utrpel hujše poškodbe.

Igra se je tazživela v drugi polovici prvega polčasa. Ronaldo je izvajal prosti strel na 20 metrih, vendar meril preko gola, Neymar pa je na robu domačega šestnajsterca predolgo preigraval in na koncu niti ni uspel ustreliti. Sledila je še izjemna podaja Marcela Ronaldu, ki je stekel proti Areoli, streljal in vratarja zadel v glavo in ga nokavtiral.

Nato pa je sledila kazen za zamujeno. V 33. minuti je v peterec podajal Kylian Mbappé, Nacho je z drsečim startom uspel preprečiti strel Neymarju, a se je okroglo usnje odbilo na nogo Adriena Rabiota, ki ga je z močnim strelom poslal v mrežo.

Ronaldo je v 38. minuti prišel do neoviranega strela v kazenskem prostoru, a iz ugodnega položaja streljal visoko preko prečke. Že v naslednji minuti bi se lahko na semaforju izpisal izid 0:2. Neymar je dobro prodiral, podal do Edinsona Cavanija, ta pa je s sedmih metrov ob rahlem odboju le za las zgrešil želeni cillj.

A tudi zaključek prvega polčasa je bil razburljiv. Najprej se domači niso znašli v gneči, kasneje pa je Areola izvedel izjemno parado ob strelu Karima Benzemaja z dvajset metrov. Vendar gostje niso vzdržali pritiska. Giovani Lo Celso je brez potrebe v svojem šestnajstercu za ramo potegnil Kroosa, Ronaldo pa je zanesljivo izvedel enajstmetrovko. To je bil Portugalčev 100. gol za Real v ligi prvakov.

Gonzalo Higuain Liga prvakov Šport Stara dama začela kot živahna najstnica, nato pa ...

Drugi polčas se je začel s prevlado domačih, a je prvo nevarno akcijo izpeljal PSG. Neymar je v protinapadu s podajo poiskal Mbappeja, ta je nekoliko z desne prišel do strela v kazenskem prostoru, tokrat pa se je izkazal domači vratar Keylor Navas. Ta bi bi lahko nekaj minut kasneje znova premagan po novem strelu Rabiota, a je žogi pot proti golu preprečil Sergio Ramos. Gostje so zahtevali enajstmetrovko zaradi igranja z roko, a jo niso dobili.

V 61. minuti je Isco lepo podal pred gol, za las pred Benzemajem pa je bil pri žogi Areola. A v nadaljevanju so bili kljub vstopu Garetha Bala v igro nevarnejši znova gostje. Izvedli so dva protinapada, v prvem je Neymar nekoliko slabše podal do Alvesa, v drugem pa je bil strel Mbappeja blokiran v zadnjem hipu. PSG bi lahko povedel tudi iz kota, po gneči v domačem petercu je blok zaustavil še poizkus branilca Presnela Kimpembeja, nato pa sta bila v padcu le za hip ob podaji Berchicheja prepozna Mbappe in Alves na drugi vratnici.

Nato so se naposled prebudili domači. Ronaldu so blokirali strel po podaji Bala, Valižan pa tudi ni uspel podati zaključne podaje, ko se je znašel pred Areolo, vendar v slabem kotu na desni. Potem pa je znova udaril portugalski zvezdnik. Luka Modrić je v 83. minuti pridobil žogo pred šestnajstercem gostov, podaljšal na levo do rezervista Marca Asensia, ta pa je podal pred vrata, kjer je Areola posredoval in okroglo usnje nesrečno odbil na koleno Ronaldu za njegov 11. zadetek v sezoni.

A muke Parižanov so se tu šele začele. V 86. minuti je v kazenski prostor stekel Marcelo, prejel podajo z leve strani in jo še tretjič na tekmi poslal v francoski gol. V zadnji akciji na tekmi bi lahko razliko zmanjšal Neymar, a je s sredine šestnajsterca streljal prego tekmečevih vrat.

Liverpool do lepe popotnice

V Portu je istoimenski klub gostil Liverpool. Gostje so si že v prvem polčasu priigrali lep rezultat, dvakrat so zadeli v razmiku štirih minut. Najprej je domačega vratarja premagal Sadio Mané, ki je prišel do žoge po prodoru Georginija Wijnalduma, slabše pa je posredoval tudi čuvaj mreže Jose Sa, ki mu je okroglo usnje spolzelo pod telesom.

Je bil pa zato mojstrovina naslesnji zadetek. James Milner je močno sprožil z razdalje, zatresel vratnico, na odbiti žogi pa je bil prvi egipčanski čarovnik Mohamed Salah. Ta se je na majhnem prostoru nekajkrat dotaknil žoge in jo po žonglersko popeljal čez golovo črto.

Mohamed Salah | Avtor: Profimedia Profimedia

Že na začetku drugega polčasa so Angleži udarili še tretjič. Salah je poslal žogo skozi obrambo domačih, do strela je prišel Roberto Firmino, Sa pa se je izkazal z obrambo, a na njegovo smolo je odbitek v gol pospremil Mane.

Četa Jürgena Kloppa se tudi tu ni ustavila, v 70. minuti je izpeljala čudovito akcijo s podajami iz prve, na koncu pa je Milner z leve strani poslal povratno žogo na deset metrov, kjer jo je pričakal Firmino in zabil za 0:4. Petardo je nato z močnim in natančnim strelom s svojim tretjim zadetkom potrdil Mane.

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme:

Real Madrid : PSG  3:1 (1:1)
Ronaldo 45./11-m, 83., Marcelo 86.; Rabiot 33.

Porto : Liverpool  0:5 (0:2)
Mane 25., 53., 85., Salah 29., Firmino 70.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.