Šport > Nogomet
952 ogledov

Nasmeškom in trepljanju sledil plaz kritik

unai emery zinedine zidane Epa
Težko pričakovana tekma osmine finala Lige prvakov se je končala po željah madridskega Reala.

Aktualni zmagovalec Lige prvakov Real Madrid si je na prvi tekmi osmine finala priigral lepo izhodišče proti Paris Saint-Germainu. Srečanje nogometnih velikanov na madridskem Santiago Bernabéuu je po preobratu dobila domača ekipa z izidom 3:1.

Cristiano Ronaldo Liga prvakov Šport Velik preobrat na stadionu Santiago Bernabeu

Parižani so povedli v 33. minutu z golom Adriena Rabiota, pred iztekom prvega polčasa pa je za izenačenje z bele točke poskrbel Cristiano Ronaldo.

Portugalec, ki je kot prvi nogometaš v zgodovini Lige prvakov dosegel 100 golov v dresu ene ekipe, je v 83. minuti dosegel še drugi zadetek, končni izid pa je tri minute postavil Marcelo.

V taboru francoskega velikana so imeli po tekmi veliko pripomb na sojenje italijanskega sodnika Gianluce Rocchija. "Povedali so mi, da je Sergio Ramos igral z roko. Tega nisem videl, sem pa slišal. Naloga sodnika je, da v takšnih primerih dosodi najstrožjo kazen," je bil nezadovoljen trener PSG-ja Unai Emery.

"Ne iščem opravičila. Verjamem, da se lahko vrnemo, če sojenje ne bo naklonjeno nasprotni ekipi. Pri izidu 1:1 jim je sporna sodniška odločitev dala nov zagon. To jim je dalo možnost za povratek. Če bi bilo sojenje bolj uravnoteženo, bi lahko iztržili remi ali celo zmago," je dodal Emery.

Podobnega mnenja je bil predsednik kluba Nasser Al-Khelaifi. "Rezultat ni pošten. Bili smo boljši, vendar smo delali napake. Kylianu Mbappeju je bil dosojen prepovedani položaj, čeprav ga ni bilo. Sodniške napake so nas drago stale. Sodnik je pomagal Madridu," je trdil Al-Khelaifi. 

Z njegovo oceno se ni strinjal domači trener Zinedine Zidane. "Pokazali smo naš karakter, rezultat je pošten," je dejal nekdanji francoski nogometaš.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

Po srečanju je za Gol TV spregovoril tudi strelec dveh zadetkov Ronaldo: "To je bila pomembna zmaga. Tekmo smo začeli dobro, a prejeli zadetek. To je Liga prvakov. Dovolj smo izkušeni, da vemo, da tekma traja 90 minut. Želeli smo si dobrega rezultata in to nam je uspelo. V drugem polčasu smo si ustvarili pomembno prednost," je povedal najboljši strelec tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice