Šport > Nogomet
153 ogledov

Policija preiskuje napad na avtobus angleškega velikana

avtobus manchester city Epa
Privrženci Liverpoola so poškodovali avtobus gostujoče ekipe.

Britanska policija je po sredini prvi tekmi četrtfinala lige prvakov med Liverpoolom in Manchester Cityjem pod drobnogled vzela navijaški napad na avtobus gostov.

Mohamed Salah Liverpool Man City Liga prvakov Šport Liverpool razbil Manchester City, dva avtogola Rome

Privrženci rdečih iz Liverpoola so na prevozno sredstvo Cityja, ki je prišel na stadion Anfield, metali različne predmete, prižigali dimne bombe in ga močno poškodovali. Liverpool je sicer sinočnjo tekmo prepričljivo dobil s 3:0, za nameček pa so pri ManCityju ostali še brez avtobusa.

"K sreči nihče na avtobusu ni bil poškodovan. Poškodovana sta bila dva naša policista, ki so ju zadeli projektili, namenjeni avtobusu. Policisti in varnostniki so bili tam, da zaščitijo javnost," je pojasnil komandir Paul White.

"Takšno obnašanje, ko so ljudje proti avtobusu metali steklenice, pločevinke in pirotehnična sredstva, je povsem nesprejemljivo. Začeli smo preiskavo, da identificiramo odgovorne ter jih privedemo pred sodnika," je še dodal. Zatrdil je, da policija sodeluje z obema kluboma.

Liverpool je še pred začetkom tekme objavil sporočilo za javnost, v katerem se je opravičil Cityju za incident, obljubil pa je sodelovanje z oblastmi.

"Tega nismo pričakovali. Sem nov tukaj. Običajno je, da ko policija izve, kaj se dogaja, posreduje. Avtobus je povsem uničen. Kaj takšnega od kluba, kot je Liverpool, nisem pričakoval. Seveda ni za to kriv Liverpool, temveč ljudje. Upam, da se kaj takega ne zgodi več," pa je po tekmi dejal trener Cityja Pep Guardiola.

pep guardiola | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice