Šport > Nogomet
7157 ogledov

Čeferin uvedel nove spremembe

aleksander čeferin Epa
Evropska nogometna zveza je za prihodnjo sezono Lige prvakov in Lige Evropa nekoliko spremenila pravila.

Poslej bodo lahko trije igralci posamezne ekipe, ki so v zimskem premoru zamenjali klub, v omenjenih tekmovanjih igrali za novo sredino tudi v nadaljevanju sezone. Doslej so pravila velevala, da je lahko za nov klub nastopal le en igralec, ki je v zimskem premoru zamenjal sredino. Poslej bodo lahko takšni v posamezni ekipi trije igralci.

aleksander čeferin Držali obljubo Šport Uefa razkrila plačo Aleksandra Čeferina

Novost je tudi, da lahko trenerji v zaključni fazi tekmovanja na izpadanje v primeru podaljška posežejo po četrti menjavi. Po novem bo lahko moštvo za tekme osmine finala, četrtfinala, polfinala in finala prijavilo po 23 tekmovalcev, doslej jih je bilo za finalne tekme lahko le po 18.

Nekaj novosti je tudi pri času igranja tekem. V Ligi prvakov se bodo tekme po novem začenjale ob 21. uri, z izjemo dveh tekem skupinskega dela ob torkih in sredah. Ti se bosta pričeli že ob 18.55. Doslej so se vse tekme Lige prvakov začenjale ob 20.45. V Ligi Evropa se bodo tekme do osmine finala pričenjale ob 18.55 ali ob 21.00, ostale tekme do finala pa potem le še ob 21. uri.

aleksander čeferin UEFA Šport Čeferin priprl vrata slovenskim klubom
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:38 28.marec 2018.

    Bučko !

Sorodne novice