Šport > Nogomet
14632 ogledov

Čeferin oštel Slovence: "Zelo zoprno mi je bilo"

aleksander čeferin Epa
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin si je kljub natrpanemu urniku vzel čas za spremljanje zimskih olimpijskih iger.

Dosežki slovenskih zimskih športnikov so ga navdušili, malo manj sicer težave okoli nosilca zastave na odprtju, je med drugim dejal v pogovoru za STA, namenjenem predvsem odprtim vprašanjem evropskega nogometa.

aleksander čeferin Intervju Šport Čeferin: Niti pomislil nisem, da bi bil predsednik Uefe

Čeferin je v ponedeljek ob robu rednega kongresa Evropske nogometne zveze (Uefa) v Bratislavi spregovoril o perečih tematikah v nogometu na stari celini, vključno s sodelovanjem z Evropsko komisijo, finančnim fair playom, uvajanjem tehnologije VAR in kandidaturo za nov predsedniški mandat.

Kot zagret športni navdušenec pa ni mogel mimo slovenskih nastopov v Južni Koreji, kjer je Slovenija osvojila dve kolajni, srebro biatlonca Jakova Faka in bron deskarja Žana Koširja. Čeferin je bero medalj označil za uspeh. "Odlično, dve medalji, hokej me je navdušil, moram pa poudariti, da mi je izjemno simpatičen Jakov Fak," je dejal.

Kot človeka, ki je svoj program na čelu Uefe zasnoval na povezovanju, pravičnosti, enakosti in etičnosti, ga je zmotil le zaplet z izbiro nosilca slovenske zastave.

sprejem Jakov Fak | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Zelo zoprno mi je bilo, ko sem slišal za zadevo z zastavo. Vseeno mislim, da Slovenci nismo tako nestrpni, ampak da je bilo to vse skupaj malo nerodno izpeljano. Cenim Faka osebno in po moje je ponos slovenskega športa," je dejal Čeferin, ki je izpostavil tudi uspeh Koširja in igro hokejistov.

"Ti so tudi odlično igrali, glede na to, da sploh nimamo lige, kolikor vem. Res nimamo pogojev, ampak imamo odlične hokejiste, tako da je tudi hokejska zveza svoje naredila. Vsi smo ponosni," je povedal Čeferin, ki je še ocenil, da je v času njegovega sedanjega mandata od jeseni 2016 Slovenija "postala zelo popularna, tudi v okviru Uefe".

aleksander čeferin UEFA Šport Čeferin priprl vrata slovenskim klubom

Čeferin je še razkril, da so se na njegovo ponudbo za pomoč slovenskim organizacijam pri stikih v tujini odzvala nekatera podjetja, ne pa tudi politiki. "Pomagal sem nekaterim gospodarskim družbam v Sloveniji pri kontaktih v tujini. Politikov pa v glavnem to ne zanima. Politike trenutno zanimajo volitve po mojem. Tu jim pa žal ne morem pomagati," je dejal.

Komentarjev 4
  • Avatar olor
    olor 07:38 02.marec 2018.

    Vsak ki išče dlako v jajcu jo lahko najde, tudi Fak jo je. Nošenje zastava nacije kateri pripada, naj bi bila čast, ampak on je našel vzrok da je ni nosil. če bi kdo ponudil jurja, pa jo bi verjetno nosil.

  • butnskalabutn 22:35 01.marec 2018.

    Čeferin ne razume , da Fak nebi nosil klubske zastave , ampak naj bi nosil nacionalno zastavo , katere naciji ne pripada , Sramota je lahko tiste , ki so svojo nacionalno zastavo , dajali v roke pripadniku druge nacije ...prikaži več , Še gasilskega praporja nemore nositi nekdo , ki ni gasilec .....