Šport > Zimske olimpijske igre 2018
12360 ogledov

Klofuta ruskih hokejistov Mednarodnemu olimpijskemu komiteju

Epa
Že pred finalom so ruski hokejisti napovedali tisto, kar jim je Mednarodni olimpijski komite strogo prepovedal. Po finalu so svojo napoved uresničili, in to z nasmeškom na obrazu.

Ruski hokejisti so med podelitvijo medalj po osvojeni zlati medalji na olimpijskih igrah v Pyeongchangu glasno prepevali rusko himno v času, ko so v dvorani organizatorji predvajali olimpijsko himno; s tem so kršili pogoje nastopa športnikov iz te države na letošnjih zimskih OI.

vitalij mutko Pred SP 2018 Šport Bo padel tudi ključni osumljenec za ruski doping?

Rusi so prepevanje himne najavili že pred finalom, v katerem so po dramatični tekmi in podaljšku premagali presenetljivo finalistko Nemčijo s 4:3. "Mi vemo, kaj bomo naredili, če zmagamo. Ali obstaja res kdo, ki nam lahko prepove radost in veselje ter nacionalni ponos," je ruski korak že pred finalom napovedal zvezdnik Ilja Kovalčuk.

rusija olimpijski krogi ZOI 2018 Šport MOK pojasnil podrobnosti izbora ruskih športnikov

Mednarodni olimpijski komite je zaradi s strani države podprtega sistematičnega dopinga decembra lani suspendiral Ruski olimpijski komite in v Južni Koreji dovolil olimpijske nastope 168 izbranim športnikom brez ruskih obeležij, tudi himne in zastave.

Aleksander Krušelnicki Zanika doping Šport Ruski grešnik bo vrnil kolajno

Po finalni tekmi je selektor zmagovite hokejske reprezentance Oleg Znarok dejal, da ga je poklical ruski predsednik Vladimir Putin in mu čestital za zmago, ki v ruskem športu izjemno veliko šteje, izmed zimskih olimpijskih medalj pa največ. Podobno je storil preostali državni vrh po zmagi in drugem finalu ruske ekipe na OI po dveh desetletij. Tedaj so v japonskem Naganu ruski igralci izgubili s Češko, tokrat pa so dosegli drugo zlato odličje za ruske olimpijske športnike.

Rusija OI 2018 Hokej na ledu Šport Rusi na dramatičen način do zlata

Komentarjev 8
  • alen04 08:41 26.februar 2018.

    V vsakem zaboju jabolk se najde kakšno gnilo.

  • Lavdan 08:23 26.februar 2018.

    Zbornaja se ne da, starci od MOK-a naj si omislijo svojo ekipo, če jo hočejo imeti.

  • Žurnalček 07:50 26.februar 2018.

    Diskvalificirati , vendar zlato medaljo ne dodeliti nobenemu ! Da se naučijo vsi spoštovati MOK !