Šport > Zimski športi
113 ogledov

MOK pojasnil podrobnosti izbora ruskih športnikov

rusija olimpijski krogi Epa
MOK je objavil podrobnosti o tem, kako so določali, kdo izmed ruskih športnikov bo povabljen na OI v Pyeongchangu in kdo ne.

Mednarodni olimpijski komite (MOK) bo na OI 2018 povabil le dopinško "čiste" ruske športnike, ki bodo tekmovali pod nevtralno zastavo.

Slovenija Razingar otvoritvena slovesnost Soči 2014 Fišt Pyeongchang 2018 Šport Kdo bo nosil slovensko zastavo? Vi izberite!

Pri Moku so pojasnili, da je poseben odbor med drugim preučil dopinška testiranja pred igrami, ponovne analize shranjenih vzorcev športnikov, pregledali so dvomljive odčitke steroidov, nekonsistentnost DNK v bioloških potnih listih, prav tako pa tudi pretekle dopinške kršitve in dvomljive dokaze v povezavi z dopinškimi nečednostmi na OI v Sočiju 2014.

Odbor je zavrnil 111 od 500 predlaganih ruskih športnikov, med katerimi so tudi olimpijski prvaki Viktor Ahn (hitrostno drsanje na kratke proge), Anton Šipulin (biatlon) in Ksenija Stolbova (umetnostno drsanje), prav tako pa tudi kandidati za kolajne, kot so smučarski tekač Sergej Ustjugov ter hitrostna drsalca Denis Juskov in Pavel Kuližnikov.

thomas bach Ne za tri ase Šport Predsednik Bach brani odločitev Moka
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.