Šport > Zimski športi
168 ogledov

Nemci izbrali svoje orle za nastop na ZOI

Freitag Nemčija Zakopane svetovni pokal smučarski skoki EPA
Nemci izbrali peterico skakalcev za olimpijske igre.

Ob prvem nemškem skakalcu to zimo Richardu Freitagu je glavni trener nemške reprezentance v smučarskih skokih Werner Schuster imenoval še četverico za nastop na bližnjih zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Poleg Freitaga bodo v Južno Korejo odpotovali še Andreas Wellinger, Markus Eisenbichler, Karl Geiger in Stephan Leyhe.

To pomeni, da bo iz ekipe z ZOI 2014 v Sočiju letos nastopil le en skakalec, Wellinger. Severin Freund je poškodovan in bo izpustil celotno sezono, Marinus Kraus in Andreas Wank pa nista več člana A-reprezentance. Schuster je ob tem dejal, da je cilj nemške vrste na OI vsaj ena medalja. "Ena medalja med posamezniki in ena na ekipni tekmi - to bi bil lep uspeh," je dodal.

Medtem pa glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus še ni razkril svojih kart, ampak bo reprezentanco za Južni Korejo določil šele po tekmah svetovnega pokala konec tedna v Zakopanah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice