Šport > Zimski športi
336 ogledov

Zadnja priložnost za izpolnitev Janusove obljube

Peter Prevc epa
Danes bo na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih na sporedu ekipna tekma.

Peter Prevc, Domen Prevc, Jernej Damjan in Anže Semenič bodo na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu zastopali slovenske barve na današnji ekipni tekmi, ki se bo s prvo serijo začela ob 16. uri. Trener Goran Janus je pred prvenstvom napovedal odličje, ki ga je mogoče doseči le še zadnji dan SP.

"Na ekipnih tekmah se lahko marsikaj zgodi. Bili smo že favoriti za medalje, včasih pa tudi ne. V Oslu od nas ni nihče pričakoval stopničk, tudi ne v Vikersundu, potem pa smo bili favoriti na naslednjih prvenstvih, pa ni bilo nič od nas," je pred ekipno tekmo dejal Peter Prevc, s šestim mestom najboljši Slovenec na posamični tekmi.

Stoch Tande Freitag SP v poletih SP v poletih Šport Izpeljali le eno serijo, Tande nasledil Prevca

Na posamični tekmi je zmagal Norvežan Daniel Andre Tande pred Poljakom Kamilom Stochom in Nemcem Richardom Freitagom. "Na ekipni tekmi se bomo borili za medaljo, zelo močni so Norvežani in Poljaki," je favorite napovedal Freitag.

Vsi štirje Norvežani so bili posamično med najboljšo deveterico, trije Nemci med prvo enajsterico, trije Poljaki pa do 13. mesta. Na naslednjem mestu je bil drugi Slovenec Anže Semenič, sledil mu je Jernej Damjan. Četrta skakalca Poljske in Nemčije sta bila pred četrtim Slovencem Domnom Prevcem (21.).

matjaž pungertar Nepričakovano Šport Slovenski orel končal kariero
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.