Šport > Zimski športi
58225 ogledov

Slovenski orel končal kariero

matjaž pungertar Epa Pungertar je imel v zadnjih dveh letih ogromno težav s poškodbami.
Slovenski smučarski skakalec je po 18 letih kariero obesil na klin.

Matjaž Pungertar, 27-letni slovenski smučarski skakalec, je oznanil konec svoje kariere. Odločitev je posledica dolgotrajnega in neuspešnega iskanja prave forme, ki ga je krasila pred tremi leti. 

Pungertar je v sezoni 2014/2015 dosegel svojo najboljšo uvrstitev ne tekmah svetovnega pokala (6. mesto v Nižnem Tagilu) in sezono sklenil na 25. mestu skupnega seštevka.

V karieri je zbral 25 uvrstitev med dobitnike točk svetovnega pokala, od tega tri uvrstitve med najboljših deset - 6. in 7. mesto v Nižnem Tagilu (2014/2015), 7. mesto v Engelbergu (2014/2015).

Pungertar je o upokojitvi razmišljal dlje časa, poročajo Slovenske novice, dokončno pa se je odločil po nedavnem državnem prvenstvu v Planici.

Dolgo je upal, da bo lahko nastopil na olimpijskih igrah v Pyeongchangu (2018), kjer je leta 2011 dobil dve zaporedni tekmi kontinentalnega pokala. Na žalost se mu želja ne bo uresničila.

"V zadnjih letih iz takšnih in drugačnih razlogov ni bilo več želenih rezultatov. Vrtel sem se v začaranem krogu, iz katerega se nisem premaknil naprej. Čeprav sem se trudil po najboljših močeh, nisem prišel nikamor," je za Slovenske novice pojasnil nekdanji smučarski skakalec.

Pungertar se namerava zdaj posvetiti fotografiji, konec marca pa z izbranko pričakujeta prvega otroka.

matjaž pungertar | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 6
  • Lovebites 18:57 18.januar 2018.

    Who the fuck is Matjaz Pungertar?Kaksno kariero?????

Sorodne novice