Šport > Zimski športi
102 ogledov

Dve Slovenki med deset, Klinec z dosežkom sezone

Ema Klinec Epa
Na skakalnici v Sapporu so se znova pomerile skakalke.

Norvežanka Maren Lundby (251,6 točke) je na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Sapporu slavila gladko zmago, svojo tretjo zapored, potem ko je v finalu dosegla daljavo dneva z 98,5 metra. Med Slovenkami se je najbolj izkazala Ema Klinec (207,2), ki je v finalu napredovala na osmo mesto, kar je njen najboljši dosežek sezone.

Na drugi tekmi na Japonskem sta od petih slovenskih skakalk danes točke osvojili sicer le dve; tik za Emo Klinec je na devetem mestu končala najboljša Slovenka to zimo, Urša Bogataj (205,2 točke). Špela Rogelj je bila 32., Maja Vtič 34., Niko Križnar pa so diskvalificirali.

Na vrhu ni bilo nič novega. Za Lundbyjevo, ki je slavila tretjič zapored ter četrtič v sezoni, je drugo mesto osvojila domačinka Sara Takanashi (231,4), tretje pa je bila Nemka Katharina Althaus (230,2).

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v japonskem Zau, kjer bo na sporedu tudi druga ekipna tekma v zgodovini ženskih smučarskih skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice