Šport > Zimski športi
19981 ogledov

Poljak šokiral: "Želijo me uničiti, odločitve so škandalozne."

jan ziobro Epa
Škandalozno razkritje o dogajanju v zakulisju poljske reprezentance. "Ne morem ostati tiho," pravi 26-letnik.

V senci izjemnega podviga Poljaka Kamila Stocha, ki je postal šele drugi smučarski skakalec v zgodovini s štirimi zmagami na eni novoletni turneji, je kariero začasno prekinil njegov 26-letni rojak Jan Ziobro. Odločitev je posledica domnevnega šikaniraja s strani strokovnega vodstva.

Kamil Stoch Bischofshofen zlati orel novoletna turneja Novoletna turneja Šport Hannawald ni več sam, šest Slovencev do točk

"Ne gre za to, da ne želim več skakati, vendar nima smisla nadaljevati kariere, ker obstajajo ljudje, ki me želijo uničiti. Sprejetih je bilo več škandaloznih odločitev. Dolgo časa so mi metali polena pod noge," je povedal Poljak, ki se lahko pohvali z eno zmago na tekmah svetovnega pokala. V sezoni 2013/2014 je dobil tekmo v švicarskem Engelbergu.

"Vsi smo enaki, le da so nekateri bolj enaki kot drugi. To je nesprejemljivo. Za zdaj se poslavljam od smučarskih skokov. Hvala vsem, ki ste me podpirali."

Jan Ziobro

Kaplja čez rob krivicam, ki naj bi se vlekle več let, je bil seznam poljskih udeležencev tekme kontinentalnega pokala v Titisee-Neustadtu. "Pred novim letom smo skakali v Zakopanah. Skakal sem med 122 in 126 metri. Andrzej Stekala, ki bi se mu rad opravičil, saj nimam nič proti njemu, je skakal od 105 do 110 metrov. Toda mene ni bilo na seznamu za tekmo," je razkril Ziobro.

jan ziobro | Avtor: Epa Epa

"Ne morem ostati tiho, moram povedati javnosti. Morda se bo kdo spraševal, zakaj sem prekinil kariero, vendar nihče ne ve, kaj se dogaja. Vsi smo enaki, le da so nekateri bolj enaki kot drugi. To je nesprejemljivo. Za zdaj se poslavljam od smučarskih skokov. Hvala vsem, ki ste me podpirali. Moram se spočiti. V zadnjih dveh letih se je tega nabralo. To ni osamljen primer," je sklenil Poljak.

Ziobro je dan po zmagi v Engelbergu osvojil še tretje mesto na istem prizorišču, to pa sta tudi njegovi edini uvrstitvi na zmagovalni oder. Leta 2015 je na SP v Falunu osvojil reprezentančni bron.

Sezona smučarskih skokov se bo po koncu novoletne turneje nadaljevala 13. januarja s tekmo v Bad Mitterndorfu. Po 11 tekmah (11/23) v skupnem seštevku vodi Stoch (723 točk) pred Nemcem Richardom Freitagom (711) in Nemcem Andreasom Wellingerjem (569). 

Robert Kranjec Odločitev Šport Slovenska letalca ostala brez poletov v Kulmu
Komentarjev 2
  • mymind 13:03 08.januar 2018.

    Šokantno je edino to, da je vse skupaj napisano 2x.

  • Avatar skeptik
    skeptik 11:50 08.januar 2018.

    In kaj je v tej novici šokantnega? Mene ni prav nič šokiral, pa menim, da 95% bralcev tudi ne. Je pač tudi na Poljskem "modus operandi" naše SZS.

Sorodne novice