Šport > Zimski športi
1224 ogledov

Francozi pobrali šila in kopita

Vincent Descombes Sevoie Vincent Descombes Sevoie
Francoska reprezentanca je po dveh tekmah zapustila turnejo štirih skakalnic.

Francija je zavoljo slabih rezultatov končala z nastopi na novoletni turneji štirih skakalnic in odpovedala nadaljnjo udeležbo na preizkušnjah v Innsbrucku in Bischoshofnu.

Izkušeni Vincent Descombes Sevoie se na dveh dosedanjih tekmah ni uvrstil med dobitnike točk svetovnega pokala. Na uvodni preizkušnji v Oberstdorfu je zasedel 45. mesto, na drugi v Garmish-Partenkirchnu je pristal mesto višje (44.).

Nekoliko bolje se je odrezal mladenič Jonathan Learoyd, ki pa kljub dobremu obetu ni upravičil visokih pričakovanj. 17-letnik je pred začetkom turneje štrih skakalnic zmagal na tekmi kontinentalnega pokala v švicarskem Engelbergu, njegov najboljši izid na novoletni turneji pa je skromno 29. mesto v Oberstdorfu. V Ga-Paju je bil 46. 

tilen bartol Orli odlični Šport Nadaljuje se meteorski vzpon Tilna Bartola

"Vincent ni v formi, v prihajajočih dneh se bo posvetil treningu. Jonathan je utrujen po napornih tekmah v zadnjih nekaj tednih. Zdaj se bo osredotočil za mladinsko svetovno prvenstvko v Kanderstegu," je pojasnil pomočnik trenerja Robert Treitinger.

Jonathan Learoyd | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice