Šport > Zimski športi
2418 ogledov

Janus predlagal odpoved finalne serije

Goran Janus
Glavni trener slovenske reprezentance obžaluje težke razmere, ki so otežile nastop najboljšega orla na tekmi v Garmisch-Partenkirchnu.

Tilen Bartol je imel po prvi seriji tekme novoletne turneje v Garmish-Partenkirchnu odlično drugo izhodišče in lepo priložnost za prve slovenske stopničke. V finalni seriji je imel veliko smolo, saj so se tik pred njegovim nastopom poslabšale vremenske razmere, kar je imelo za posledico nekajminutno prekinitev.

Tilen Bartol Novoletna turneja Šport Orli odlično začeli leto, dva med deseterico

20-letnik kljub neprijetnemu čakanju ni podlegel pritisku in si s solidnim skokom zagotovil najboljši izid kariere - 5. mesto.

Čeprav so bile stopničke na dosegu roke - Bartol je za tretjim Andersom Fannemelom zaostal 1,3 točke - so bili v slovenskem taboru z izkupičkom zadovoljni.

Tilen Bartol Po tekmi kariere Šport To je po tekmi kariere povedal Tilen Bartol

"Prva novoletna želja je res uslišana. Čestitke fantom za lep ekipni uspeh," je povedal glavni trener Goran Janus in dodal:  "Škoda, da je prišla ta fronta tik pred Tilnom, ki je povzročila toliko čakanja. Morda bi se razpletlo drugače, glede na majhne razlike. Bilo je zelo blizu stopničk, a sem zadovoljen."

Med trenerji je kljub prekinitvi vladalo prešerno vzdušje, Janus pa je celo predlagal - bolj v šali kot zares - naj serijo odpovejo. "Na trenerski tribuni je bilo ob tisti fronti zelo napeto, podal sem, v hecu, tudi predlog, da serijo kar odpovejo. Čakaš na zadnja dva skakalca, vsi čakajo kaj se bo zgodilo. Po tekmi je bilo dobro vzdušje v ekipi. Verjeti moraš v tisto kar delaš, fantje so sproščeni in na tem je treba graditi naprej," je sklenil slovenski trener.

jernej damjan Orli blestijo Šport Prevc pojasnil gesto, Damjan v skrbeh za Krafta: "Smili se mi."

 

Komentarjev 1
  • Janez_53 12:06 02.januar 2018.

    Novo leto pričnete zopet z naslovi, ki so zavajajoči!!! To je precej podlo do bralcev, se vam ne zdi? Janus je BOLJ ZA ŠALO omenil odpoved druge serije!