Šport > Zimski športi
14988 ogledov

Prevc pojasnil gesto, Damjan v skrbeh za Krafta: "Smili se mi."

jernej damjan Epa Damjan (na sliki) je kvalifikacije končal na 10. mestu.
Peter Prevc je bil zelo zadovoljen po tekmi v Ga-Paju. Smejalo se je tudi Jerneju Damjanu, ki drvi proti zastavljenemu cilju.

Nekdanji zmagovalec novoletne turneje Peter Prevc je bil z osmim mestom drugi najboljši Slovenec v Garmisch-Partenkirchnu, kjer je pred dvema letoma osvojil prvo od treh zaporednih zmag in tlakoval pot do svojega prvega in za zdaj edinega zlatega orla. Za Prevca je osmo mesto najboljši izid na tekmah svetovnega pokala v letošnji sezoni. 

"To je pomenila gesta po finalnem skoku."

peter prevc | Avtor: Epa Epa
"Oba skoka sta se izšla, kot bi se mogla že kdaj prej in s tem sem zelo zadovoljen. To sta bila lepa skoka in tudi rezultat je na koncu to pokazal in ni bil, kljub lepim skokom, okrog 15. mesta, ampak je bil med deseterico. Vesel sem bil dveh dobrih skokov, to je pomenila gesta po finalnem skoku. To je šele prva tekma, ki mi je dobro uspela. Ne moremo se preveč še veseliti. Super pa je tudi, da so rezultati ekipe močni, a po drugi strani je super tudi, če ima vsaj en vrhunski rezultat, če jih že drugi nimajo," je po tekmi povedal Prevc.

"Ne vem, kaj bo naredil Stefan."

Uspešno serijo razultatov je nadaljeval Jernej Damjan, ki je tokrat osvojil 13. mesto. "Lahko rečem, da je na letošnji turneji 2:0 za mene proti njej. Borimo se naprej. Zelo sem vesel finalnega skoka. Do zdaj sem kazal solidne skoke, v finalu pa sem našel tistega pravega. Škoda, ker mi to ni uspelo že en skok prej, a kljub temu je bilo danes super. Moji občutki so na splošno že vseskozi zelo dobri. Bistvo mi je, da konstanta ostaja, saj le tako lahko gradiš naprej," je povedal Damjan, ki sočustvuje z branilcem velikega kristalnega globusa in osmoljenecem druge tekme Stefanom Kraftom. Dvakratni svetovni prvak se je v Ga-Paju poslovil že v prvi seriji, izločil ga je Žiga Jelar.

stefan kraft | Avtor: Epa Epa

"Če se ti konstanta podre, kot recimo Stefanu Kraftu, pa je zelo težko kaj narediti. Ne vem, kaj bo naredil Stefan, kar malo se mi smili. Naši rezultati pa se lepo dvigujejo. Nekaj dni nazaj sem bil kot 14. najboljši Slovenec, danes sem kot 13. tretji najboljši Slovenec. To je zelo dobro. Čestital bi Tilnu, da je zdržal pritisk in naredil še en dober skok. Odlično," je povedal najbolj konstanten slovenski skakalec letošnje zime.

Novoletna turneja se bo s kvalifikacijami v Innsbrucku nadaljevala v sredo ob 14. uri, v četrtek bo ob isti uri na sporedu tekma.

Tilen Bartol Po tekmi kariere Šport To je po tekmi kariere povedal Tilen Bartol Tilen Bartol Novoletna turneja Šport Orli odlično začeli leto, dva med deseterico
Komentarjev 5
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:05 02.januar 2018.

    Men je vseen kdo zmaga samo,da ne bo kdo od Merklnov,ker so navadne pizde,saj se vse okol njih prilagaja samo njim in goljufajo samo,če lahko!

  • Žurnalček 14:37 02.januar 2018.

    Damjanu žal Krafta , najvećjega goljufa med vsemi skakalci ! J+Kraft sploh ne zna narediti telemarka ampak pristaja sonožno , nakar eno nogo potisne naprej in dobi 19!!!!!!! Jaz sem pa presrečen , da je izpadel iz Orla !

  • porko2 12:21 02.januar 2018.

    To pa res. Samo flancanje in iz tega članka sploh ni razvidno kdo je osvojil katero mesto.

Sorodne novice