Šport > Zimski športi
2936 ogledov

Prevc spomnil na stare čase: "To je to, kar iščem."

peter prevc zlati orel Epa Peter Prevc je zmagal v sezoni 2015/2016.
V kvalifikacijah pred prvo tekmo 66. novoletne turneje se je od slovenskih orlov najbolje odrezal Peter Prevc.

V lov na zlatega orla se bo podalo šest slovenskih predstavnikov - Peter Prevc, Jernej Damjan, Anže Semenič, Žiga Jelar, Tilen Bartol in Timi Zajc. V kvalifikacijah je od sedmerice orlov ostal le Jurij Tepeš.

Jernej Damjan Oberstdorf Novoletna turneja Šport Spodletelo enemu orlu, Prevc poskrbel za optimizem

"Moji skoki so bili dobri, to je vse, kar lahko rečem," je bil s šestim kvalifikacijskm dosežkom zadovoljen Prevc. "Po uvodnem dnevu novoletne turneje sem zelo zadovoljen. To je to, kar iščem. Popotnica je zelo dobra. Treba je ostati predvsem umirjen in na realnih tleh. Bomo videli, kaj bo to pomenilo za tekmo," je za RTV Slovenijo povedal najuspešnejši slovenski skakalec.

V prvi seriji na izpadanje se bo Prevc pomeril z Nemcem Constantinom Schmidom, ostali "slovenski" pari pa so Damjan - Čeh Roman Koudelka, Zajc - Japonec Noriaki Kasai, Jelar - Rus Jevgenij Klimov, ki bo v prvem paru odprl tekmo, Semenič - Norvežan Robert Johansson in Bartol - Norvežan Johann Andre Forfang.

peter prevc | Avtor: Epa Epa

Prevc (2016) in Primož Peterka (1997) sta edina slovenska skakalca, ki sta osvojila prestižno novoletno turnejo. Prevc je v rekordni sezoni 2015/2016 pometel s konkurenco, saj je dobil kar tri tekme (Ga-Pa, Innsbruck in Bischofshofen), "zalomilo" se mu je le v Oberstdorfu, kjer je osvojil tretje mesto.

Peterka ni bil tako dominanten, zmagi v Ga-Paju je dodal drugo mesto v Innsbrucku in tretje v Bischofshofnu, medtem ko je uvodno preizkušnjo v Oberstdorfu končal na sedmem mestu.

Tekma se začne ob 16.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice