Šport > Zimski športi
20455 ogledov

Mladi slovenski orel spet ugnal vse tekmece

Timi Zajc Epa
Sedemnajstletnik znova najboljši med slovenskimi orli.

Timi Zajc (Ljubno BTC), ki bo letos debitiral na novoletni turneji, in Ema Klinec (Alpina) sta na Bloudkovi velikanki v dolini pod Poncami osvojila naslova absolutnih državnih prvakov v smučarskih skokih. Med ekipami je zmago ubranilo prvo moštvo kranjskega Triglava, za katerega so skakali Žiga Jelar, Peter Prevc, Nejc Dežman in Domen Prevc.

Zajcu, ki je zbral 270 točk, so se na zmagovalnih stopničkah pridružili kar trije skakalci. Drugi je bil namreč Anže Semenič (Tržič - FMG) z 258,4 točke, tretje mesto pa sta si s po 257 točkami razdelila Tilen Bartol (Sam Ihan) in Peter Prevc (Triglav). Najboljšo peterico je zaokrožil Tomaž Naglič (Alpina/243,9). Zajc je sicer slavil že na poletnem DP.

Ob Emi Klinec, ki je prepričljivo zmagala z 238,7 točke, sta na zmagovalnem odru končali Urša Bogataj (Ilirija/222,3) na drugem in Nika Križnar (Alpina/219) na tretjem mestu.

Ekipna zmaga je šla tudi letos v roke kranjskega Triglava (1000,1), ki je slavil zmago pred ekipama Ljubno BTC (892,4) in Triglav 2 (855,7).

Smučarski skakalci imajo zdaj dva dni premora, v torek pa bo osemčlanska ekipa, ki jo je izbral Goran Janus, že odpotovala na prvo postojanko novoletne turneje štirih skakalnic v Oberstdorf. Janus bo na 66. novoletno turnejo odpeljal Jerneja Damjana, ki si je vzel nekoliko daljši premor za regeneracijo in na DP ni branil lanskega naslova, Petra Prevca, Semeniča, Jelarja, novopečenega državnega prvaka Zajca, Bartola, Jurija Tepeša in Domna Prevca.

Komentarjev 1
  • Harrison 08:27 24.december 2017.

    In Tepeša se vozi okoli zaradi njegovega znanega očeta, ki je močno vpet v skakalno dogajanje. Namesto da bi dali mladim perspektivnem priložnost

Sorodne novice