Šport > Zimski športi
2586 ogledov

Prevc komentiral zamujeno priložnost

Anže Semenič
Peter Prevc je pred nedeljsko tekmo nabrušen kot sekira.

Slovenski skakalci so na tretji posamični tekmi sezone zabeležili lep ekipni uspeh, štirje Slovenci so se uvrstili v najboljšo dvajseterico, Anže Semenič z devetim in Timi Zajc z 12. pa sta prišla do dosežkov kariere.

"Prvi skok je bil dober, a sem imel malo smole z vetrom, drugi skok pa je bil fenomenalen in sem zelo zadovoljen. Stati na mestu vodilnega je odličen občutek, upam, da bom večkrat," je po prvih točkah v svetovnem pokalu sijal od sreče Zajc. Po svoji drugi uvrstitvi med deseterico v pokalu pa je Semenič povedal: "Zadovoljen sem z rezultatom, a neke malenkosti še lahko popravim. Najboljši rezultat v karieri mi pomeni bolj kot ne to, da sem s poletne sezone uspel prenesti dobre skoke in da sta mi tudi na tekmi uspela dva dobra skoka."

Zadovoljen je bil tudi Peter Prevc. Po prvi seriji je bil na šestem mestu, po drugi pa je zasedel 13. mesto. "S celotno tekmo sem super zadovoljen. Naredil sem napredek v primerjavi s prejšnjo tekmo, lepo sem skakal. Vsega pa se ne da popraviti iz danes na jutri. Pred mano je še kar nekaj dela, potrebno bo ostati miren," je ocenil Prevc.

Kot četrti Slovenec je do točk prišel zmagovalec Ruke Jernej Damjan, ki je bil tokrat 18. Do zmage je prišel Richard Freitag, sicer šele osmi po prvi seriji. Nemec je imel na koncu le 0,6 točke prednosti pred Norvežanom Danielom Andrejem Tandejem. Meter daljave je prinesel 1,8 točke, kar pomeni, da je bilo med njima tretjina metra razlike.

Tretja tekma sezone je pred nedeljsko drugo preizkušnjo v Nižnjem Tagilu postregla s precejšnjimi spremembami v skupnem seštevku. Freitag je s 190 točkami prevzel vodstvo pred Tandejem (175) in Johannom Andrejem Forfangom (153), Damjan ostala najboljši Slovenec na sedmem mestu (113).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice