Šport > Zimski športi
3369 ogledov

"Ko je orkan verjetnejši od Damjanove zmage"

obraz Reševalni pas/Twitter Reakcija Gorana Janusa.
Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan je poskrbel za prvovrstno senzacijo na tekmi svetovnega pokala na Finskem.

Štiriintridesetletni Jernej Damjan, ki je po tekmi v Wisli v slovenski reprezentanci zamenjal državnega prvaka Timija Zajca, je poskrbel za veliko senzacijo in na drugi posamični tekmi nove sezone ugnal vso konkurenco.

Damjan je v Kuusamu vpisal drugo zmago v karieri in prvo po skoraj štirih letih, pred tem je bil najboljši v japonskem Sapporu (26. januar 2014).

Jernej Damjan Po zmagi Šport Slovenski junak: Presenečen sem Jernej Damjan Izjemno Šport Slovenska zmaga na severu Finske

Damjan je vpisal 65. posamično slovensko zmago na tekmah svetovnega pokala. Rekorder je še vedno Peter Prevc (22), sledijo pa mu Primož Peterka (15), Primož Ulaga (9), Robert Kranjec (7), Domen Prevc (4), Jurij Tepeš (2), Jernej Damjan (2), Franci Petek (1), Peter Žonta (1), Rok Urbanc (1) in Jaka Hvala (1).

Jernej Damjan | Avtor: Epa Epa

Damjanova zmaga je odmevala tudi na družbenih omrežjih. Mednarodna smučarska zveza (Fis) je uspeh slovenskega veterana pospremila z besedami: "Senzacionalna zmaga Jerneja Damjana."

O senzaciji se je govorilo tudi na Twitterju. "Kako je lahko nekdo, ki zmaga tekmo, pred tem rezerva?" se je spraševal uporabnik Blaž Tomažin Bolcar. Za eno najbolj zabavnih objav pa je poskrbela uporabnica Avsolovyeva, ki je fotografiji presenečenega Gorana Janusa pripisala: "Tvoj izraz, ko bolj kot zmago Jerneja Damjana pričakuješ orkan v Ruki."

Damjan je za zmago vpisal 100 točk in se zavihtel na drugo mesto v skupnem seštevku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.