Šport > Zimski športi
2204 ogledov

Prevc spomnil na najboljše čase

peter prevc
Vetrovne kvalifikacije v Ruki je uspešno prestalo šest orlov.

V nedeljsko bo na Finskem na sporedu druga posamična tekma nove sezone smučarskih skokov. Nastopilo bo šest slovenskih orlov - Anže Lanišek, Jernej Damjan, Anže Semenič, Tilen Bartol, Peter Prevc in Robert Kranjec. V kvalifikacijah je od sedmerice obstal Jurij Tepeš.

"Rezerve v skoku so še prisotne, a glede na to, kaj se mi je dogajalo v Wisli, sem zelo zadovoljen z današnjim dnem," je povedal najboljši Slovenec Lanišek.

"Zadovoljen sem s celim treningom, z vsemi skoki. Napake so bile, sploh v kvalifikacijah, ko sem malce zamudil odskok. A če se na koncu vse tako izide, sem čisto zadovoljen. Počutim se dobro in upam, da tako ostane čim dlje," je dejal povratnik v svetovni pokal Damjan.

Poleg Tepeša so brez nastopa na nedeljski preizkušnji ostali še Daniel Huber, David Siegel, Roman Koudelka, Kevin Bickner, Noriaki Kasai in Anders Fannemel.

Kraft izenačil Prevca

Na petkovem merjenju moči v zablestel aktualni zmagovalec svetovnega pokala Stefan Kraft, ki je skočil kar 144 metrov in izenačil daljavo dneva, s katero je na treningu na svoje najboljše čase spomnil Peter Prevc.

Slovenski skakalni as, ki od rekordne sezone 2016 še vedno išče način za vrnitev na pota stare slave, je v drugi seriji petkovega treninga prav tako pristal pri 144 metrih in napovedal, da bi se v ugodnih razmerah lahko vmešal v boj za najvišja mesta.

Prevc je dosegel tretji točkovni izkupiček drugega treninga. Boljša od njega sta bila le Fannemel (141 m) na drugem in Damjan (139,5 m) na prvem mestu.

V skupnem seštevku svetovnega pokala vodi Junshirō Kobayashi pred Kamilom Stochom in Kraftom.

Danes bo v Ruki na sporedu ekipna tekma. Slovenske barve bodo branili Semenič, Lanišek, Dajman in Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice